«Takk for bidrag til Kreftforeningen» 

Leserinnlegg

Koronapandemien ble et hinder for Kreftforeningens årlige innsamling, Krafttak mot kreft, men stoppet ikke engasjementet for kreftformene få overlever. Vi er utrolig imponert over kreativiteten og engasjementet som har blitt vist av russen i Vesterålen.

Virusmutanter og smittefare gjorde at vi ikke kunne sende våre bøssebærere fra dør til dør for å be om støtte. Da slapp russen fantasien løs og vi er rørt over hvor langt mange er villige til å gå for kreftsaken.

Vi ønsker å rette en stor takk til deg som har drevet digital innsamling, pantet flasker, arrangert auksjoner eller utfordringer i sosiale medier. Din innsats betyr mye – både for enkeltmennesker og for kreftsaken. Tusen takk for at du har gitt av deg og din tid til årets aksjon!

En ekstra stor honnør til russen ved Hadsel VGS og Sortland VGS, de to beste skolene i hele landsdelen!

Til tross for pandemien, har engasjementet blant russen i Vesterålen vært overveldende. Russen på Sortland, med Vår Steimoeggen og Oskar Sundberg i front, arrangerte en vennskapelig konkurranse mot Hadsel-russen. Russen utfordret næringslivet og private givere, og forpliktet seg til å ta utfordringer mot økonomisk bidrag til sin digitale innsamling. Den store givergleden ledet til tap av legg- og hodehår, havbading og mye mer. Sortland-russen samlet inn 141189 kroner totalt. Hvert år deler vi ut Gullbøssa til en aksjonskomite som har utmerket seg. I år gikk den til Sortland VGS. Intet mindre enn fabelaktig innsats.

Russen ved Hadsel VGS med Janne Sebulonsen, Josefine Breivik og Anette Aasheim i front, gjorde også en fantastisk aksjon, og samlet inn hele 124446 kroner. Også her ble det røsket i legghår, bading og hårfarging. De har i tillegg fått flotte videohilsener fra fjern og nær, for å skape oppmerksomhet rundt sin digitale aksjon. Av kjente fjes kan vi nevne Harald Rønneberg, Kari Bremnes og Sigrid Bonde Tusvik. Som lokalt tilsnitt fikk de med seg Stokmarknes Vel, ordfører Lena Arntzen og rikspolitiker Kjell-Børge Freiberg.

Vi ønsker også å takke aksjonsleder Rita Pettersen Tolnes i Lødingen og vår frivillige, Lise R. Bygdnes.

Ikke minst, tusen takk til deg som ga et bidrag til årets aksjon. Her ønsker vi å rette en ekstra takk til Norengros Helseservice Engros AS som donerte 50 000 kroner, Holmøy Maritime AS donerte 10 000 kroner, Fjordkraft AS donerte 10 000 kroner og FK VARG som bidro med 20000 kroner. Tusen takk.

I dag overlever tre av fire nordmenn kreft, men bak statistikken skjuler det seg store forskjeller. Det er fremdeles flere kreftformer som svært få overlever. Lungekreft og bukspyttkjertelkreft er blant disse. Mer kunnskap bidrar til å oppdage og stille riktig diagnose tidligere, og utvikle ny og bedre behandling. Fremskrittene kommer ikke av seg selv. Nye gjennombrudd krever midler og knallhardt arbeid over tid. Takk for at dere bidrar til kommende fremskritt.

I Nordland har det blitt samlet inn 1 160 000 kroner, og på landsbasis litt over 20 millioner kroner. Selv om dette er mye lavere enn målet vårt på 35 millioner kroner, har tusenvis av ildsjeler og frivillige lagt ned en stor innsats for å samle inn mest mulig penger digitalt. Alle har ønsket å gjøre en forskjell for de som rammes av en kreftform som få overlever.

Vi vil samtidig ønske alle en riktig god påske. Ta vare på hverandre.