onsdag 17.11 2021

Stort oppmøte under åpning av kjedebutikk

Onsdag 17. November hadde butikkjeden Normal åpningsdag på storsenteret. Det var en stor folkemengde som sto klar for å komme inn i nybutikken. I videovinduet under kan se VOLs videoreportasje fra butikkåpningen.

Vil flytte testsenter og bygge for 394 millioner kroner

Utrederne i Norcosult tilrår i en rapport at test- og treningssenteret som er planlagt på Fiskebøl flyttes til Kalvøya, 400 meter lengre øst enn foreslått i den tidligere konseptvalgsutredningen.

tirsdag 16.11 2021

Ketil bytter kino med kysthotell

– Det blir spennende, sier Ketil Johnsen om lederjobben ved Vesterålen Kysthotell på Børøya. Etter 33 år som ansatt i kommunen, skal kinosjefen nå tenke i bredt format om reiseliv.

søndag 14.11 2021

Bli med inn i det som skal bli Nord-Norges største Kiwi-butikk

lørdag 13.11 2021

Svein gir seg etter 20 år. Dette skal han gjøre nå

I over 20 år har Svein Sivertsen (62) drevet MIX Busskiosken i bussterminalen på Sortland. Nå skifter han beite og blir jordbærbonde på heltid. – Å overlate kiosken til yngre krefter, gjør jeg for å fokusere på det som skjer på gården hjemme, sier han.

torsdag 11.11 2021

Setter sin lit til Gahr-Støres nye regjering

Holmøy Maritime AS mener at tillatelsen som Fiskeridirektoratet har gitt som utviklingstillatelse til Eidfjord Sjøfarm AS er for dårlig. Nå setter konsernsjef Knut Roald Holmøy sin lit til Gahr-Støres nye regjering når de nå har besluttet å anke avgjørelsen.

onsdag 10.11 2021

Får nye leietakere i Bussterminalen

Bussterminalen på Sortland får nye leietakere etter årsskiftet.

Nå har investoren opprettet hotellselskap

Investor Håkon Ulriksen fra Bø har opprettet nok et selskap i kommunen: Ulrix Hotelldrift AS. Nå har han ansatt hotellsjef for det nye hotellet i kommunen.

tirsdag 09.11 2021

– Mottar prisen med stolthet

Nordmela Landhandleri & kafe AS fikk mandag tittelen som årets Merkur-butikk i Nordland. – Det viser at arbeidet vi legger ned i butikken blir lagt merke til, sier Hans-Eirik Olsen.

Sliter med å fylle næringslokalene

Mange næringslokaler står tomme, men det er ikke unikt for Hadsel.

mandag 08.11 2021

Lavere omsetning, men høyere resultat

Vesterålen kysthotell på Børøya fikk kraftig reduserte inntekter i 2020, men kom likevel ut med et langt bedre resultat enn året før.

søndag 07.11 2021

Disse etablerte selskaper i oktober

I oktober ble det registrert 23 nye selskaper i Vesterålen og Lødingen. Det er like mange som samme måned i fjor.

«Folkebilen» viste konkurrentene ryggen i Vesterålen

Nissan Leaf solgte mest i oktober og nærmer seg RAV4.

lørdag 06.11 2021

– Økning, men langt fra normal drift

– Vi har hatt bedre belegg og bedre omsetning i 2021 sammenlignet med 2020, men det er langt fra normal drift, sier Bella Lemoine, som er sjef ved Thon Hotel Andrikken på Andenes.

Dag har satset ni millioner på ny båt

Skipper Dag Rydland på Bleik har kjøpt 10–11 meters båten «Magna». Det gir ham og mannskapet bedre dager på havet.

fredag 05.11 2021

Coop satser stort med damene i ledelsen

Den nye butikksjefen har tusen sommerfugler i magen før åpningen av den nye Coop Extra-butikken på Andenes. Dette har forhenværende butikksjef i Coop Prix, Elisabeth Jensen drømt om i mange år.

torsdag 04.11 2021

Bærekraftsertifisering for torsk inndratt:

– Må bygge om fabrikken på Melbu

Fordi MSC (Marine Stewardship Council) mener norsk torsk fanget innenfor 12-mils grensen ikke kan sertifiseres som bærekraftig, må Lerøy Norway Seafood Melbu i verste fall bygge om fabrikken sin. – Vi må hive oss rundt for å produsere til et marked som ikke krever MSC-sertifisering, sier fabrikksjef Jørn-Åge Stikholmen.