Russland stenger smutthull for norsk fisk

Russland har stengt et smutthull for norsk fisk.
Næringsliv

Det skriver iLaks.

I 2014 stanset Russland all direkteimport av norsk fisk, men norsk fisk har likevel kommet inn på det russiske markedet blant annet via Hviterussland.

Dette smutthullet er nå stengt. Russiske myndigheter hevder det er funnet skadelige stoffet i fiskeprodukter fra Norge. Russiske myndigheter har over en tid forsøkt å få lov til å inspisere norske bedrifter. Det har Mattilsynet sagt nei til.

– Vi vet ikke hva de egentlig har funnet, og det må vi ha svar på før vi eventuelt setter i gang en inspeksjon. Så lenge det bare er rene påstander fra Russland, er det vanskelig å forholde seg. Nå har vi ikke noe å gå på for å skjønne hva dette egentlig handler om, sier direktør for fisk og sjømat Elisabeth Wilmann i Mattilsynet til Dagens Næringsliv