LNS vant anbud på 370 mill. og returnerer til Færøyene

Sammen med den færøyske entreprenøren Articon har Leonhard Nilsen og Sønner (LNS) levert og vunnet anbud på veitunnelprosjektet Tunlar Norður um Fjall på Færøyene.

De to tunnelene LNS skal drive og sikre har en lengde på 1.843 meter og 2.220 meter.  Foto: LNS/Innsendt

Næringsliv

Det skriver LNS i en pressemelding fredag ettermiddag.

– I går, 4. mars 2021, var det anbudsåpning i forbindelse med prosjektet. Med laveste pris som kriterium valgte byggherren Landsverk, Articon og LNS sitt tilbud. Tilbudet er på cirka 370 millioner DKK og dermed lavere enn det de to andre tilbyderne, NCC og J&K Petersen, har levert, skriver andøyselskapet i pressemeldingen.

Med dagens kurs blir 370 millioner danske kroner i overkant av 508 millioner norske kroner.

Jonas Tetlie, administrerende direktør i LNS.   Foto: LNS

LNS skal drive og sikre to tunneler med en lengde på 1.843 meter og 2.220 meter. Articon skal stå for vei i dagen, samt etterarbeid i tunnelene. Prosjektets oppstart er planlagt til høsten 2021 og byggetiden er beregnet til å være cirka 16 måneder.

Dette blir andøyentreprenørens fjerde prosjekt på Færøyene. Sist i 2020 fullførte selskapet Hvalbiartunnelen, som også var et prosjekt som ble gjort i tett samarbeid med Articon.

– Vi ser fram til å gå i gang med et nytt, spennende prosjekt sammen med Articon. Det er ingen tvil om at LNS og våre ansatte trives på Færøyene og vi gleder oss til å returnere til øygruppa, sier Jonas Tetlie, administrerende direktør i LNS, i pressemeldingen.