Blokken Skipsverft gjennom nåløyet

Det er ikke hver dag Veritas deler ut sertifikater i Vesterålen. Ihvertfall ikke tre i slengen.

Dag Julian Paulsen fra Veritas overrekker kvalitetssikrings-sertifikatet ISO 9001 til Anders Stoltz-Rasmussen på Blokken Skipsverft. Foto: Erik Jenssen 

Næringsliv

Begivenheten fant sted under en samling på Sortland Hotell fredag, der 11 bedrifter som deltar i et felles kvalitetssikringsprosjekt var samlet.

Det var ekstra hyggelig for Dag Julian Paulsen fra Veritas å overrekke en av de tre sertifikatene til en lokal bedrift. Blokken skipsverft har nemlig kommet seg gjennom nåløyet for å få lov å henge kvalitetssikringssertifikatet ISO 9001 på veggen.

Tilretteleggere

Bakgrunnen for satsingen er blant annet påtrykk og tilrettelegging fra Det Norske Oljeselskap, som sammen med konsulentselskapet Arcos og leverandørindustrien i Nord-Norge har engasjert seg for at flere industribedrifter skal kvalifisere seg som leverandører til petroleumsnæringa.

Arcos ble såpass ivrige undervegs at de heiv seg rundt selv også, slik at de var en av de tre bedriftene som i dag mottok sine sertifikater på Sortland. Den tredje bedriften er Teknor i Harstad, som fikk serfitikatet ISO 14001 som handler om sikring av miljøpåvirkning til omgivelsene.

- Må satse for å være med

Daglig leder ved Blokken Skipsverft, Anders Stoltz-Rasmussen og kollegene i Blokken har et solid stykke arbeid bak seg i prosessen med å bli sertifisert. Men samtidig er han klar på at det er nå den virkelige jobben begynner.

- Sertifikatet gjør oss egentlig ikke annet enn tilgjengelig. Det er inngangsbilletten til videre prekvalifiseringer og anbudsdeltakelser. Jobben med å skaffe kunder vil fortsatt være like stor, så vi ser på dette som ei mulighet for å være med på det toget som nå går. Skal vi være med, må vi satse, sier Stoltz-Rasmussen, som leder en bedrift med 22 ansatte innen ulike avdelinger.