Vesterålskonferansen 2015:

– Vi er stolte av å presentere årets program

Årets Vesterålskonferanse byr på foredrag av blant andre gründere, Statens vegvesen, lokale bedrifter og reiselivsnæringen – og Anniken Høve står for det kulturelle innslaget.

Leder Marius Steiro i Sortland Næringsforening. 

Nyheter

Torsdag 22. oktober avholdes Vesterålskonferansen 2015, med undertittel Fremtiden i Vesterålen og personlig utvikling.

Vesterålskonferansen er et samarbeid mellom Sortland Næringsforening, Andøy Næringsforening, Hadsel Næringsforening, Bø Næringsforening, Øksnes Næringsforening, Lødingen Næringsforum, Bladet Vesterålen AS, Vesteråls–Revisjon AS, DNB Bank ASA og Visma Services Norge AS.

Les også: Hadsel kåret til Norges mest idylliske sted

– Inspirerende program

Leder Marius Steiro i Sortland Næringsforening lover i en pressemelding et bra program for årets konferanse.

– Vi avholder konferansen for sjuende gang og er stolte av å presentere et variabelt, tankevekkende og inspirerende program for dagen, skriver Steiro i en pressemelding.

Flere foredragsholdere vil bli annonsert på et senere tidspunkt, men disse er foreløpig klare:

Randi Skaug, norsk eventyrer, forfatter, foredragsholder og inspirator. Hun ble første norske kvinne som besteg Mount Everest 20 mai 2004. Det er sagt om Randi Skaug at den som ikke lar seg inspirere av henne, er det ikke håp for, skriver Vesterålskonferansen.

Truls Petter Berg, norsk IT-gründer, konsernsjef og forfatter. Han innehar en rekke styreverv, er en hyppig brukt foredragsholder og er fast kronikør i Computerworld. I tillegg har han bistått en rekke andre oppstartsbedrifter.

Øksnes-bedriften Delitek AS er markedsledende produsent av avfallshåndteringsutstyr til den maritime næringen. Produktene deres er installert på skip som opererer under de mest krevende forhold over hele verden. Delitek AS forteller om deres reise som bedrift.

Statens Vegvesen ved regionsjef Torbjørn Naimak forteller om hvordan næringslivet og kundene blir stadig mer globale, og hvorfor vi er avhengig av god kommunikasjon.

Roy Odd Schøyen fra Vesterålen Reiseliv forteller hva vi kan oppnå med et sterkt felles markedsapparat for regionen. Reiselivet går trolig mot tidenes beste sesong i år, deltar det øvrige næringslivet i denne utviklingen? Vesterålskonferansen mener: beklageligvis nei, skriver de i pressemeldingen.

Les også: – Hadsel kommune må satse på reiseliv

Minimesse og Høve-konsert

I forkant og under konferansen er det minimesse hvor lokale bedrifter og institusjoner får presentere seg.

Under konferansen vil også Vesterålen Næringslivspris bli delt ut.

Etter konferansen er det festmiddag på Sortland Mat & Vinhus AS, før tidligere Idol-deltaker Anniken Høve vil spille med bandet sitt etter middag, skriver Vesterålskonferansen i pressemeldingen.

Konferansen starter klokka 11.00.