– Vi skal først og fremst lete etter fakta

Lene Gjelsvik skal lede sekretariatet som skal utrede oljevernbase/miljøvernbase i Lofoten og Vesterålen.

Lene Gjelsvik gleder seg til å ta fatt på jobben som leder for sekretariatet som skal utrede miljøvernbasen i Lofoten og Vesterålen.  Foto: Privat

Nyheter

Sekretariatets mandat, er blant annet å utrede og utvikle et konsept for å oljevern- og miljøsenteret med forslag til lokalisering, arbeidsoppgaver, organisering og finansiering.

– Intensivt år

Gjelsvik, som kommer fra stillingen som seniorrådgiver ved Kystverkets hovedkontor i Ålesund, ser frem til ta fatt på jobben.

– Jeg gleder meg og ser på det som en spennende og utfordrende oppgave. Det er mange oppgaver i mandatet og dessuten har vi kort tid på oss. Det blir nok et intensivt år, forteller Gjelsvik til VOL.

Den påtroppende sekretariatslederen flytter til Lofoten tidlig i november og har som mål å starte i stillingen en måned senere.

– Neste skritt nå blir å bemanne de øvrige stillingene i sekretariatet, sier Gjelsvik.

Les også: – FrP har sagt ja, ikke regjeringen

Skal lete etter fakta

Oljevernbasen er etablert på initiativ fra regjeringen. I første omgang skal sekretariatet lage en foreløpig rapport innen 1. juli 2016, før den endelige rapporten kommer  innen januar 2017. Den endelige lokaliseringen blir avgjort tidlig neste år.

På spørsmål om hva hun tenker om å jobbe med et området som så mange i regionen har sterke meninger om, svarer hun:

– Vi skal først og fremst lete etter fakta, men politikken foregår på den politiske arena. Men samtidig er det jo veldig givende å jobbe med noe som mange er engasjert i, sier hun.

Les også: – Oljevernbase er vår hjertesak

– Solid fagkompetanse

Samferdsleminister Kjetil Solvik Olsen er svært tilfreds med at Gjelsvik har fått jobben.

– Hun har solid fagkompetanse og allsidig erfaring, og jeg ser fram til å få overlevert forslaget til konsept for det nye senteret, sier han i en pressemelding.

– Det er viktig at vi får får faglig vurdert hvilke oppgaver som kan tillegges et oljevern- og miljøsenter i Lofoten/Vesterålen. Arbeidet skal ta utgangspunkt i behov innenfor oljevern og håndtering av marint avfall, fortsetter Solvik Olsen i pressemeldingen.

Les også: Oljevern-sekretariat til Kabelvåg