Gard Steiro på liste over Medie-Norges mektigste

Men må seg «slått» av Sophie Elise med 28 plasser.

  Foto: Vidar Eliassen

Nyheter

Tidligere sortlandsboer og nåværende nyhetsredaktør i VG, Gard Steiro, havnet på 39. plass på Medier24s liste over Medie-Norges 50 mektigste personer

I begrunnelsen for plasseringen heter det: «Trappet ned» fra sjefredaktørjobb i BT for nye utfordringer i Oslo. Vil ikke snakke om kronprinsrollen før den dagen han eventuelt overtar i VG.

Les også: Klar for større oppgaver

Mektige menn

Øverst på listen havnet konsernsjef i Schibsted, Rolv Erik Ryssdal, etterfulgt av kringkastningssjef Thor Gjermund Eriksen, administrerende direktør i Scibsted Norge, Didrik Munch og adm. dir og sjefredaktør i VG, Torry Pedersen.

Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media som blant annet eier VOL, ligger på plass nummer sju.

Les også: Digital vekst ga pluss

Vesterålinger

På 11.plass og rangert som den mektigste kvinnen i Medie-Norge, finner vi blogger Sophie Elise Isachsen fra Harstad. En annen nordlending, ansvarlig redaktør i Nordlys Anders Opdahl, er rangert som nr. 44.

Steiro er langt fra den eneste med tilknytning til Vesterålen på lista, og heller ikke den som er rangert høyest. Det er nemlig bøfjærding Heidi Wiggen fra rekrutteringsbyrået Visindi, med en 29. plass. Fra Bø kommer også Grethe Gynnild-Johnsen, direktør for distriktsdivisjonen i NRK. Hun kommer så vidt med på lista og havner på 49.plass.

Mektige menn

Listen er utarbeidet av tidligere redaktør i Harstad tidende, Bård Borch Michalsen og hans sønn og redaktør for Medier24, Gard L. Michalsen. Sistnevnte har vært redaktør i VOL og Sortlandsavisa.

– Kåringen pretenderer ikke å være vitenskapelig. Men vi har lett etter de som har makt i Medie-Norge, og det dreier seg om to typer makt: Makten over pengene, og den redigerende makten – altså over det som skrives, forklarer Bård Borch Michalsen til VG Nett.

Les også: Steiro blir nyhetsredaktør i VG