Arrangerte sikkerhetskurs i Grunnførfjord:

Lekte seg til nye padleegenskaper

Sist helg inviterte Lofoten og Vesterålen padleklubber til treff i Grunnførfjorden, på grensa mellom regionene. 15–20 padlere fra Tromsø i nord til Leknes i sør møttes for workshops i surfing og straumpadling, i vakre kulisser. 
Nyheter

– Dette ble enda bedre enn vi hadde håpet, uttaler nyvalgt leder i Vesterålen Padleklubb, Marian Leonhardsen i ei pressemelding etter helgens arrangement.

Det hun liker aller best med området ute i Grunnførfjorden, er at det egner seg så godt for alle padlere.

– Den ytterste delen av selve fjorden er nemlig et skikkelig langgrunt område, som gjør at bølgene kommer susende inn her, krappe og lange – men ikke så veldig store.

Lettsurfet

Ifølge Leonhardsen er området perfekt både for nybegynnere og mer erfarne padlere som vil øve effektivt på teknikk og ha det veldig skøy samtidig.

– Det er nokså lett å få surfe, og de kan vare lenge når man klarer å sitte på. Det heller ikke stein her inne, noe som ofte kan være et sikkerhetsproblem når man surfer mot vanlige strender.

– Den lengste surfen var ifølge GPSen min godt over 100 meter, forteller Leonhardsen som suste av gårde i over 20 sekunder på samme bølgen.

Vesterålen Padleklubb opplyser at når man gjør det, er det god tid til å øve på styretak, kanting og annen padleteknikk som også er nyttig å kunne når man padler til vanlig, for å håndtere kajakken best mulig.

Hele regionen

På samlingen var det padlere fra hele regionen. Leknes, Narvik, Harstad, Kabelvåg, Sortland, Stokmarknes og til og med Tromsø var representert. Men ikke minst var det deltakere fra de ferske som knapt har padlet et års tid, til de mer erfarne som villig lærte bort kunstene.

– I munningen av fjorden helt ytterst er det et rev. Her blir det som oftest større bølger. Har det vært mye vestavær kan de bli ganske så store, og bryte så det dundrer. Det er også fine surfemuligheter med riktige forhold.

Actionfylt lekegrind

Her fant de mest erfarne en flott lekegrind med mye action, samtidig som det var rolige nok forhold til at de litt mindre erfarne kunne ligge trygt bortenfor og se og lære av de som kunne mer.

– En lærerik helg, som også gjør oss bedre rustet til å håndtere bølger om vær og vind skulle komme plumps på. Men mest av alt gjør vi det fordi det er kjempeskøy å utfordre seg i morsomme og trygge omgivelser, konkluderer Leonhardsen.