Stor Taekwon-do-samling

I helga deltok 50 vesterålinger på regionalt seminar og graderingssamling i Taekwon-Do på Stokmarknes. 41 prøvde gradering - og lyktes.

SAMLING I helga var det full Taekwon-do-aktivitet i Hadselhallen. Her viser Master Ingar Eilertsen 7. Dan hvordand det vises.   Foto: Ken Thomas Kvæl

Nyheter

Denne helga var det full Taekwon-Do-aktivitet i Hadselhallen. Det var nemlig regionalt seminar og graderingssamling på Stokmarknes. Utøvere fra Andøy, Hadsel og Sortland trente sammen.

Les også: Starter opp bryteklubb i Bø

Mastergrad

Denne gangen ble det gjennomført med gjesteinstruktører som har høyere grad enn instruktørene ellers i regionen. Gjestene var master.

– Det er de som gjør Taekwon-do så spesielt i forhold til andre fysiske idretter. Du tar kontinuerlig utdanning. Dersom man har syvende grad sort belte, har man også tittel som master.

Lokalt har instruktørene opptil fjerde grad sort belte.

– Taekwondo er ikke bare fysisk trening, det er også personlig utvikling. Det er derfor jeg har holdt på med dette i 20 år. Man konkurrerer kun mot egne begrensinger. Det er langt ifra alle som er med på konkurransedelen av aktiviteten.

Les også: Slått i svime, men vant medalje

41 graderte

Lørdag hadde masteren teknisk trening med utøverne og de som underviser i de lokale klubbene.

Søndag ble samlingen avsluttet med ferdighetsvurdering, med andre ord gradering, der pensum fra de forskjellige gradene vises frem. Dersom utøveren har høyt nok nivå forfremmes eleven til neste grad.

50 personer deltok på seminaret, og 41 tok gradering.

– De som stilte til test var godt forberedte og de besto alle sammen. Det er klart at jeg blir fryktelig stolt av alle utøverne fra egen klubb og samarbeidsklubbene, og hele støtteapparatet som har hjulpet med forberedelsene.

Les også: Gikk for gull i Taekwon-do

Variert grad

I gruppen var det noen som tok sin aller første ferdighetstest, mens andre graderte opp til rødt belte som er nest siste grad før sort belte.

– Det er rundt 3.000 aktive utøvere i regionen. Det er veldig artig å se seksåringer og 59-åringer som kan få samme utbytte av treningen. Flere familer trener sammen.