Andværing returnerer til Festspillene

10 år etter at Katrine Strøm fra Andøy sjarmerte publikum og presse med forestillingen «Vifterumpe» under festspillene i Nord-Norge er hun tilbake i Harstad.

  Foto: Mariell Amélie Lind-Hansen

Nyheter

Denne gangen med en helt ny og påkostet forestilling for barn. Det handler om alt det fine som skjer i mørket. Det motsatte av å være mørkeredd er å være mørkemodig.

– MØRKEMODIG er en magisk, eventyrlig og poetisk forestilling om alt det vakre som bare finnes når det er mørkt. Med hodetelefoner på ørene blir publikum tatt med på en oppdagelsesferd inni en fremmed skog. En sti som plutselig deler seg, lysende telt, lyden av dyr. MØRKEMODIG inviterer til utforskning, deltagelse og interaktive møter med karakterene, sier Katrine Strøm i en pressemelding.

Bygger på suksess

MØRKEMODIG bygger på suksessforestillingen Usynlig som ble laget spesielt for biblioteket i Tromsø. Usynlig ble belønnet med Gullsekken, prisen for beste produksjon for skolesekken. Mørkemodig er tilpasset turne og skal etter planen reise på turne i hele Nord-Norge. Forestillingen er produsert i samrbeid med Figurteatret i Nordland.

Spellmannprisvinner

Katrine Strøm har i sine tidligere forestillinger samarbeidet med profilerte nord-norske musikere som Håvard Lund, Maja Bugge, Lars og Ola Bremnes.

Denne gangen har hun invitert inn Bergen-artisten Christine Sandtorv. Christine er kjent som en av medlemmene i Ephemera og har skrevet bandets store hit «Girls Keep Secrets in the Stranges Ways». Som soloartist har Sandtorv gitt ut tre barneplater. Nummer to i rekken, «Stjerneteller - Gullamanter» kom i 2012 og ble belønnet med en Spellemannpris for beste barneplate.