pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Årlig kjørelengde er noe av det som sier mest om risikoen for en bilskade.

Derfor krever alle bilforsikringer at du oppgir hvor langt du kjører, men det er ikke alle forsikringskunder som er like nøyaktige på dette punktet.

- Kilometerstanden befinner seg rett foran snuten på deg når du setter deg inn i en bil, så den er lett å få øye på.

– Kjører du bilen mindre enn det du oppgir, betaler du for en forsikring du ikke trenger. Da kan du spare flere tusen kroner i året på å justere kjørelengden ned, sier Arvid Steen.

Dersom du kjører lengre enn den oppgitte kjørelengden kan det også bli dyrt, dersom du får en skade.

¨– Det er alltid kjipt å ødelegge bilen, men desto kjedeligere å oppdaget at forsikringen ikke er i orden. Da vil erstatningen kunne reduseres, og det kan fort bli kostbart dersom skaden er omfattende, sier Steen videre.

– Sjekk i dag

Tryg Forsikring har følgende råd til bilistene:

- Sjekk kilometerstanden på bilen allerede i dag, og se om du har riktig kjørelengde på forsikringen. Kontakt selskapet ditt dersom du er i tvil om hvilken kjærelengde du har betalt for. Dersom du har flyttet eller byttet jobb slik at kjøremønsteret ditt har endret seg, er dette ekstra aktuelt, sier Steen..

Det å sette den årlige kjørelengden for lavt kan gi en lavere pris innledningsvis, men gleden kan bli kortvarig.

– Problemet for den som bevisst oppgir for lav kjørelengde dukker opp den dagen de får en større skade, og den virkelige kjøreavstanden kommer for en dag. Da vil de kunne ende opp med en redusert erstatning, og hvis skaden er stor kan tapet bli betydelig.

Få forskjeller

Tryg opplever at det ikke forskjell på folk når det gjelder å ha kontroll på kjørelengden.

– Kundebehandlerne våre har inntrykk av at norske kunder er ganske like når det gjelder å være oppmerksomme på kjørelengden, når vi ser på alder, kjønn og bosted. I dag er dette ikke noe gigant-problem. De fleste bilister er ærlige og har kontroll på kilometertelleren, men årlig har vi fortvilte kunder på tråden som kanskje angrer litt på at de ikke har vært nok "på hugget" når det gjelder kilometerstand.

- Alle har et like godt forbedringspotensial, for å si det sånn, sier Steen hos Tryg Forsikring.