Kommer til Vesterålen med fremtidige stjerner

I juni kommer Maria Berglund, som er sopran fra Stokmarknes, til Vesterålen for å holde flere konserter.

Maria Berglund 

Eivin Kandal og Astrid Nordstad. 

Nyheter

Berglund arrangerer vanligvis operapub en gang i året, vanligvis i august, hvor hun har hatt med seg flere "up and coming" operanavn. Snart kommer hun altså tilbake.

 Denne gangen har hun invitert med seg to tidligere medstudenter til konsertturneen, Eivin Kandal, som er tenor og Astrid Nordstad, som er mezzo-sopran. Sangerne, som studerer ved Opera-akademiet i København,har tidligere studert sammen på Musikkhøgskolen i Oslo og har og har allerede høstet lovord for sine opptredener. Pianist Patricia Manwaring er med som fast tonefølge.

Gleder seg

Selv gleder Berglund seg til å komme tilbake til hjemtraktene.

- I  mange år har Arbeideren på Melbu vært min hovedscene, så det er naturlig å holde premieren der. Så skal vi videre til Bø, Sigerfjord, Bleik og for første gang blir det en konsert på Sandnes. Her treffer vi virkelig publikum på hjemmebane, sier Maria Berglund i en pressemelding.

Nå ut til små bygder

Hun forteller videre at målet med miniturneen i Vesterålen, er å nå ut til publikum i små bygder, der det vanligvis ikke kommer så mange for å underholde.

- Konserten spilles i små lokaler og intime scener, som vanligvis brukes til helt andre formål. Her har kanskje aldri vært presentert opera før, og publikum vil få en unik og helt annerledes opplevelse med å være midt i musikken, midt i det sceniske, sier Maria.

Kjente arier

Årets turnè har fått tittelen "Opera à la Vesterålen". Konserten inneholder kjente arier, duetter og ensembler fra flere kjente opeaer.

- Vi er sangere - vi elsker å hente fram de gode melodiene framfor alt - det er ikke til å komme forbi at operahitene kommer tett. Det blir, som alltid, et program med noe publikum vil kjenne til og noe nytt materiale, og fremførelsene vil preges av det gode vennskapet mellom oss fire på scenen. Det blir godbiter fra La Boheme, Don Giovanni, La Traviata, Den glade enke og mange flere, sier hun.

Håper på mye folk

Berglund håper på godt oppmøte når trioen snart kommer ti l Vesterålen.

- Begrepet "kjenn din besøkelsestid" passer absolutt her. Det er i juni det skjer - og med så mange spilledatoer er det ingen unnskyldning; én av disse konsertene klarer du å komme deg på! Vi er ute etter å overgå dine villeste forventninger, og gjøre deg tørst på mer, avslutter hun.

Berglund og hennes to gjester, spiller på følgende steder i Vesterålen i juni:

Melbu, Arbeideren - 15.06
Bø, Klausenbrygga i Straume - 16.06
Sigerfjord Samfunnshus - 17.06
Andøya, Bleik Samfunnshus - 18.06
Sandnes, U.L Nybrott Sandneslokalet - 19.06