Tre kor inviterer til konsert

Det blir storkor i juni.
Nyheter

3. og 4. juni fylles Sortland og Myre med korsang. Da kommer nemlig Trondheimskoret Øremazzørene på Vesterålsbesøk. Kammerpikene er vertskap for trønderne, og Viktoriakoret fra Myre blir også musikalske gjester under besøkets høydepunkt - en kirkekonsert i Myre kirke. Dette opplyses i ei pressemelding.

Trondheimskoret med det uvanlige navnet Øremazzørene ble stiftet i år 2000, og er et blandakor med 28 medlemmer. De er et sprekt kor med erfarne medlemmer, og har funnet på mange sprell i hjembyen. For et år siden tok de kontakt med Kammerpikene - Vesterålens eget regionale damekor - for å lodde stemningen for et Vesterålsbesøk. De ønsket å reise til Nord-Norge for å gå på fjellet, synge og spise god mat. Kammerpikene takket ja til samarbeidet, og har de siste månedene jobbet med å sette sammen et fint musikalsk program. Vesterålen har flere gode kor, og mannskoret Viktoriakoret fra Myre ble også invitert med på laget for å få til en spennende konsert under trøndernes besøk. 

Randi Mogstad fra Kammerpikene har vært med på å arbeide fram et spennende program for gjestene og for publikum. - Fredag blir Øremazzørene å treffe på Sortland. Tidlig på ettermiddagen holder de konsert på Storsenteret, og klokka halv frem dukker også Kammerpikene opp for å utfordre dem til en kor-battle, forteller hun. Lørdag går turen til Myre, og til Nyksund. Kammerpike og øksnesværing Torill Karijord har stått for planleggingen i hjemkommunen. - Det blir konsert i Myre kirke med et variert program. Det blir både viser, popmusikk og kirkemusikk, servert av tre flinke kor, forteller Karijord. Kvelden avsluttes med middag i turistperlen Nyksund. 

Nå håper Kammerpikene at Øremazzørene blir godt tatt imot i Vesterålen. - Vi håper mange titter innom på fredag, og at de tar turen til Myre kirke på Lørdag ettermiddag. Vi lover at det blir en god og variert musikalsk opplevelse, avslutter Torill Karijord.