Får 200.000 kroner til å lage kortfilm

Nordnorsk filmsenter har innvilget 200.000 kroner i prosjektmidler til Deadline Medias kortfilm St. Eliot.
Nyheter

Produsent Therese Eliassen forteller i en pressemelding om usedvanlig godt humør på kontoret i dag, torsdag.

Av 15 søknader var det sju prosjekter som i denne runden fikk støtte.

Kortfilmen skal produseres i løpet av sommeren og høsten 2016, og jobben med å finne kulisser og innspillingssteder er allerede godt i gang.

Spilles inn i Bodø

Filmen skal ifølge regissør Tord T. Olsen spilles inn i bodøregionen.

- Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med et startskudd som dette, og vi må takke NNFS for støtten vi har fått. Det er mange flinke filmskapere i Nord-Norge, så dette er en tillitserklæring, sier Olsen.

I tillegg til disse midlene har Olsen tidligere mottatt 20.000,- i støtte fra Vesterålen regionråd og tilbakestrøm-programmet.

- Det er jo i Vesterålen det hele startet for min del. Så det er kjempehyggelig å ha de med meg i sekken videre inn i filmverden, sier Olsen, som er fra Melbu.

Møte med døden

Filmen handler om seks år gamle Eliot som mister bestefaren sin. Samtidig blir også bestefars hund, Petter, syk. Tragedien topper seg når Eliot finner ut at Petter og bestefar aldri kommer til å se hverandre igjen.

Gud tar ifølge bestemor ikke imot hunder til himmelen. Det kan ikke Eliot akseptere og legger en plan for å gjenforene Petter med bestefar.

- Vi håper på å lage en gripende film som tar publikum med inn i hodet til en liten gutt som vil rette opp i noe han ser er urettferdig, forteller Eliassen.

Går mot fiksjon

Deadline Media produserte i fjor kortfilmen «We remember moments», også da med støtte fra NNFS. Med denne andre produksjonen på kort tid, er det tydelig at det ligger et ønske om å produsere eget innhold.

- Vi har gjort et sprang mot fiksjonsfilm, noe vi synes er veldig moro å jobbe med. Selv om det er veldig givende å jobbe med den kommersielle filmproduksjonen mot kundene våre, kan det være fint med litt avveksling, forteller Eliassen.