Kaffebu blir også ølbu

Rune Tjønsø har fått innvilget salgsbevilling for øl i Sigerfjord.

– Jeg må se om folk vil ha et slikt tilbud. Kanskje jeg kan åpne noe mer til neste år dersom sommerkafeen bli godt besøkt, sier Rune Tjønsø.  Foto: Marius Birkeland

Nyheter

Til forskjell for skjenkebevilling kan ikke Tjønsø servere øl, men han kan altså la kundene kjøpe øl som skal drikkes et annet sted. 31-åringen tar sikte på å kjøpe lageret av såkalte growlere, som er en blanding mellom en flaske og en kanne.

Sortland Mat & Vinhus kjøpte inn en del growlere til sitt eget ølkonsept for en tid siden. Loven forhindret imidlertid bedriften å ha både skjenkebevilling og salgsbevilling samme sted.

– Ideen er at jeg kjøper tappetårnet og growlerne fra dem. Kundene som allerede har kjøpt growlere av SM&V, kan kjøpe ølet hos meg i Sigerfjord, sier Tjønsø.

Les også: Skal brenne kaffe på heltid

Øl på fat

Planen er å selge øl på flaske når tiden er modnet.

– Jeg inngår et samarbeid med Lindheim Ølkompani som leverer øl på fat. Bak ølkompaniet står min gamle klassekompis Eivin Eilertsen fra Sigerfjord. Han driver nå ølbryggeri i Telemark. Forhåpentligvis får vi noe flaskeøl også fra dem, men der synes jeg det vil være spennende å ta inn andre, lokale øltyper fra bryggere i Vesterålen, sier Tjønsø.

Salgsbevillingen gir ølet samme klassifisering som andre butikker forholder seg til. Maks alkoholinnhold er 4,7 prosent.

– Med maks flaks kan ølsalget være i gang allerede denne uka, men dersom jeg må bestille nytt utstyr, kan det ta lengre tid. Jeg vet at mange har kjøpt growlere hos SM&V. Snart kan de fylle den hos meg, sier Tjønsø.

Les også: – Vil skape ny gründerbase

Åpner kafé

Tjønsø investerte nylig betydelige summer i en ny kaffebrenner. Opplæringen har foregått denne uka. Det kan være mulighet for å smake kaffen til flere steder enn i kaffebua.

– De tre siste ukene i juli holder jeg kafé i Naustet i Sigerfjord – hver eneste dag. Det blir en sommerkafé der folk kan få seg en kopp kaffe, vafler eller ta seg en pils i solveggen.

Litt av årsaken til at han holder dørene åpne på Naustet er for å teste markedet.

– Jeg må se om folk vil ha et slikt tilbud. Kanskje jeg kan åpne noe mer til neste år dersom sommerkafeen bli godt besøkt, sier Tjønsø.