Markerer 22. juli

Hadsel og Sortland minnes fem år etter terrorangrepene fredag.

Bildet er fra markeringen på Melbu året etter 22.juli-tragedien i 2011.  Foto: Arkivfoto, Christer Remen

Nyheter

Fredag minnes 22.juli-ofrene med kransenedleggelse ved Nico Widerbergs monument ved Andedammen foran Melbu kirke klokken 12.

Det skriver kultursjef i Hadsel, Kari-Ann Olsen Lind, i en pressemelding.

Det er fem år siden tragedien på Utøya. Nasjonalt er det satt fokus på hvordan de ulike kommunene som var direkte berørt av 22. juli vil markere det lokalt. Olsen Lind opplyser om at kommunen har sendt inn sine arrangement til kommunaldepartementet.

Etter kransenedleggelsen vil varaordfører i Hadsel, Kurt Jensen, holde tale på vegne av Hadsel kommune. Melbu Skolekorps vil spille før og etter kransnedleggelse. Deretter vil leder av Hadsel AUF, Viktoria Linnea Høybakk, holde en kort appell.

- Markeringen er åpen for alle, skriver Olsen Lind.

På Sortland vil det være en markering ved bautaen i skolekvartalet klokken 11. AUF, ved Eilif Finnseth, skal legge ned blomster og si noen ord. Varaordfører Karl Erling Nordlund deltar fra Sortland kommune.