Lyser ut sjefsstillinger på teknisk for andre gang

Øksnes kommune har hatt noen runder med utlysning av enhetsleder-stillinga på teknisk avdeling i kommunen, samt kommunalsjef teknisk, uten at noen er ansatt. - Det har vært vanskelig å finne riktig kompetanse, sier rådmann Just Hjalmar Johansen.

Rådmann Just Hjalmar Johansen i Øksnes kommune. 

Nyheter

Til stillinga som kommunalsjef teknisk var to personer innstilt til jobben. Da første person på lista takket nei, ble jobben tilbudt nestemann. Vedkommende takket imidlertid også nei.

Les også: Kun tre vil bli kommunalsjef teknisk

Stillingen er derfor lyst ut på nytt.

Til enhetslederstillinga kom det ikke inn søknader fra nok kompetente folk. Søknadsfristen gikk egentlig ut i midten av juni, men har nå blitt forlenget til 20. august.

- Det var et for tynt grunnlag for å ta en avgjørelse, sier Johansen.

Hva som er årsaken til at det har vært vanskelig å få fylt stillingene, er ikke Johansen sikker på. Han har imidlertid et par teorier.

- Det er nok sammensatt. For det første er det nok ikke så mange i regionen som har nødvendig kompetanse for å bli kommunalsjef på teknisk avdeling. I tillegg har privat næringsliv, med oljebransjen i spissen, kjørt opp lønnsnivået. Det er vanskelig å konkurrere med, sier han.