120.000 nordlendinger har ødelagt mobilen

I en undersøkelse utført av Gjensidige Forsikring, svarer 6 av 10 i Nordland at de har fått ødelagt mobilen sin på en eller annen måte. Det betyr at 120 000 i Nordland har opplevd dette.
Nyheter

- Det er ille å få ødelagt eller frastjålet telefonen sin, og verst føles det kanskje om det skjer i ferien. De fleste har «hele livet» på mobilen, sier Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige i en pressemelding.

I en fersk undersøkelse fra Gjensidige utført av Ipsos, svarer 6 av 10 i Nordland at de har opplevd å miste mobilen i bakken, få den skadet av vann eller ødelagt på andre måter. I tillegg er det mange som har opplevd at mobilen blir stjålet.

Faller i bakken

Typiske forklaringer i skademeldingene til Gjensidige er at mobilen falt i bakken, ble gjenglemt eller mistet i vannet. Mange glemmer den også på flyet, på biltaket eller får den stjålet på ferie i inn- og utland. Utrolig nok er det også mange som mister mobilen sin i do.

- En ødelagt eller stjålet mobil kan erstattes av mobilforsikring, reiseforsikring eller innboforsikring. Det avhenger av hva slags forsikring du har og hvordan skaden skjedde, understreker Eklo i pressemeldingen..

De vanligste årsakene til at vi ødelegger mobilen:

 • Blir stjålet
 • Faller i vannet, ofte fra båt eller brygge
 • Ødelegges etter flere fall i bakken
 • Faller ut av bryst- eller bukselommen
 • Vi bader med mobilen i lommen
 • Mister den i do
 • Glemmer den på kafé/restaurant eller etter en tur på byen
 • Mister den i karuseller på tivoli
 • Søler brus, øl eller annen drikke på mobilen
 • Gjenglemt på biltak, fly, buss eller tog.
 • Gjenglemt i lomme når klærne blir lagt i vaskemaskinen