MS Strønstad solgt videre til Tromsø

- Fikk ikke nok støttespillere i Harstad, sier Petter Dragøy.

  Foto: Jack Roger Lihaug

Nyheter

MS Strønstad, opprinnelig vesterålsbåt, er solgt fra Petter Dragøy i Dregg AS i Harstad til Arctic Explorer AS i Tromsø. Ifølge Dragøy fremstår "mini-hurtigruten" som et smykkeskrin, etter stadige endringer og forbedringer gjennom de siste årene. Båten på 94 fot, som ble bygget ved Høyvold mekanisk verksted i 1955, ble ombygd i 1993.

Ville utvikle sjøturisme

Båten ble i januar 2015 solgt til Harstad og Petter Dragøy fra Vesteraalens Distrikts Støtteforening. Etter at Sjøheimevernet og andre store kunder falt fra, forsvant det kommersielle grunnlaget for drifta. Da båten ble solgt sa styreleder i stiftelsen, Yngvar Gustavsen, at han var glad for at båten ikke forlot landsdelen.


MS Strønstad solgt ut av Vesterålen

Harstad-rederi sikret seg et stykke vesterålsk historie.

 

Siden båten kom i Dragøys eie har han prøvd ulike konsepter som familieturer til Fabeløya og turer i skjærgården til turister og harstadværinger.

Dragøy ønsket å utvikle sjøturisme med utgangspunkt i Harstad. I en pressemelding til ht.no skriver han at det er et stort potensiale blant annet for nordlysturisme, skiturisme, hvalsafari, kyst- og kulturcruise og bedriftsturer i Harstads vakre nærområder.


Reagerer på "Strønstad"-salget

Tore Willassen i eventfirmaet Vesterålen Explorer mener utflaggingen av "Strønstad" kunne vært unngått.


- Harstad ville ikke være med

- Det tar typisk tre til fem år å bygge opp en ny reiselivsdestinasjon for sjøturisme, og Dregg AS ønsket flere investorer, reiselivs- og næringsaktører fra harstadregionen med på laget for å bære frem sjøturismen i Harstad, og med MS Strønstad som spydspiss. Vi har arbeidet med tilrettelegging av en emisjon det siste året for å sikre tilstrekkelig finansiering for satsingen. Til tross for mange positive tilbakemeldinger, var det ingen i harstadområdet som ville være med på en slik satsing, og for eieren var det ikke aktuelt å flytte sin virksomhet og drive dette fra et annet sted i nordm skriver Petter Dragøy.

Med dette som bakgrunn har Dregg AS besluttet å selge båten til tromsøfirmaet, som har utviklet sjøturisme i nordlige farvann, og særlig med utgangspunkt i Longyearbyen og fra Tromsø.