Mens ordførerne i 17 kommuner i Nordland og Troms for noen uker siden signerte et oljeopprop med krav om konsekvensutredning, ser folket ut til å mene noe annet.

Ap-velgere skeptiske

InFact har utført en ny meningsmåling om saken på vegne av Amedia. Nordlys presenterte onsdag kveld resultatet, som viser et klart flertall mot oljevirksomhet og konsekvensutrening av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Undersøkelsen er gjort blant folk i de tre nordligste fylkene. På spørsmål om holdning til konsekvensutredning svarer 48,8 prosent at de er negative, 37,6 er positive, mens 13,6 prosent er usikre. Mest skeptisk er innbyggerne i Troms og Nordland. Tallene viser enda større motstand på spørsmål om åpning for oljeboring.

Ifølge Nordlys viser undersøkelsens bakgrunnstall at Frp- og Høyre-velgere er mest positive, mens Ap-velgere er svært skeptiske.

- Lytt til nordlendingene

- Vi har stor respekt for den usikkerheten mange føler. Derfor er det viktig å sørge for at man får et best mulig kunnskapsgrunnlag, sier direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, til Nordlys om undersøkelsen.

SV-politiker Torgeir Knag Fylkesnes kommenterer målingen overfor avisen med en beskjed til partilederen i Ap.

- Dette bør være et klart signal til Ap som har sagt ja til konsekvensutredning. Jeg ber Jonas (Gahr Støre red.anm.) lytte til nordlendingene. Vi vil ikke ha oljeboring her oppe, sier Fylkesnes til Nordlys.