- Det var helt klart fortjent at vi vant

Hele fem jenter fra Vesterålen var på banen da Randaberg slo Oslo Volley 3-1 i kvinnenes eliteserie lørdag.

Lisbeth Woie og Randaberg er strålende fornøyd med at hun og lagvenninnene slo seriefavoritten Oslo Volley i helgen.  Foto: Randaberg

Nyheter

- Vi var kanskje underdogs før kampen, men det var helt forklart fortjent at vi vant, sier opplegger på Randaberg, øksnesjenta Lisbeth Woie.

Startet svakt

Sammen med Charlotte Renee Hansen og Henriette Benum Andersen, som også er fra Øksnes, bidro de til å sende Oslo Volley med sortlandsøstrene Susann og Silje Jægtnes Bech hjem med 1-3 tap. I tillegg er Amalia Jansdatter, også hun fra Øksnes, i stallen til Oslo Volley.

Ifølge Woie, startet hun og lagvenninne kampen svakt.

- Vi slet i rotasjonen, som ikke er så sterk akkurat nå. Vi hadde også litt av samme tendensen i tredje sett. Det som teller er hvordan vi klarte å hente oss inn etter å ha blitt presset, forteller hun.

Helt nytt lag

Mens Randaberg var suverene i fjorårets serie i tillegg til at de vant "the double", er det ikke alle som er like optimistiske på rogalandslaget vegne i inneværende sesong. De har blant annet mistet flere av sine utenlandske spillere.

- Vi har mistet gode spillere, noe som nok har gjort oss litt svakere, men ikke nødvendigvis i forhold til de andre lagene. I fjor var vi tross alt veldig suverene. Nå har vi et helt nytt lag, men vi har stort sett beholdt kjernen. Jeg tror at vi fortsatt kan få like gode resultater, sier hun.

Artig med vesterålsspillere

Selv om de begynner å bli en vane, synes Woie det alltid er like stas å møte andre spillere fra Vesterålen i eliteserien.

- Det er alltid artig å møte sortlandsjentene i kampsituasjon, og det har alltid vært kniving mellom sortlands- og øksilspillere på banen, men ikke utenfor, slår Lisbeth Woie fast.

- Mye rot

Susann Jægntes Bech synes det var mye som ikke fungerte for henne og resten av spillerne på Oslo Volley.

- Det var en kamp med veldig mye rot og svingninger i prestasjonene. Vi sleit veldig i mottak stort sett hele kampen. Det var ingen god kamp fra Oslo Volley sin side, slår hun fast.

På spørsmål om Randaberg var bedre enn antatt, svarer hun:

- Egentlig ikke. Vi fikk rett og slett ikke til spillet vårt, sier Jægtnes Bech.

Fornøyd trener

Trener for Randaberg, Espen Sørbø, var strålende fornøyd med hjemmeseieren mot seriefavoritten Oslo Volley.

- Dette ble en kamp som ble preget av høye skuldrer og varierende prestasjoner. Men i dag var vi både bedre og smartere enn Oslo. Libero Susanna Salanto og diagonal Marthe Anfindsen spilte begge en strålende kamp, sier en smørblid trener Espen Sørbø i et intervju på Randabergs hjemmeside etter kampen.

Tok ut spiller

Han var særlig tilfreds med at jentene fulgte opp vinneroppskriften som var meislet ut før kampen. Den besto blant annet i å ta Oslo Volleys Ingrid Lunde ut av spillet.

- Vi satte en taktikk for å ta henne ut av spillet, dette lykkes vi med og Oslo klarte aldri helt å finne ut av dette, derfor slet de, sier Sørbø til hjemmesiden.

Tabell og resultater fra kvinnenes eliteserie i volleyball (Mizunoligaen), finner du her.