Færre søker i skattelistene

Skattelistene for inntektsåret 2015 vil bli tilgjengelig for alle på skatteetaten.no, men færre og færre privatpersoner søker.
Nyheter

Fredag 14. oktober blir skattelistene for inntektsåret 2015 tilgjengelige for presse og publikum.

Det vil bli mulig å søke i topplistene i Vesterålen her på VOL fra fredag morgen.

Les også: Dette tjener våre folkevalgte

Færre søker selv

Etter at ordningen med loggføring av hvem som søker i skattelistene trådte i kraft i 2014, har det vært en svært nedadgående søketrenden blant folk flest, ifølge Skatteetaten.

– Skatteetaten ser en betydelig nedgang i folks interesse for å søke etter informasjon om andres formue og inntekt. Antall søk er redusert til en tiendedel, antall søkere nær halvert, og folk er ikke lenger like opptatt av å sjekke hvem som har sett på deres skattetall, sier kommunikasjonsdirektør Mariken Holter i en pressemelding.

Les også: Hadselværing tjente mest i Nordland

Slik søker du

Skattelistene for inntektsåret 2015 vil bli tilgjengelig på skatteetaten.no. For å søke i skattelistene må du logge deg inn via ID-porten med MinID.

Det er bare siste års skattelister som er tilgjengelig for søk.

Du kan finne ut hvem det er som har søkt på deg i skattelistene. Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt på deg.

Fjorårtes oppgjøret klart

Denne uken ble også årets siste skatteoppgjør for 2015 klart. Det samlede skatteoppgjøret viser at 4,1 millioner personlig skattytere til sammen har betalt 478 milliarder kroner i skatter og avgifter.

I Nord-Norge ligger tallet på 41 milliarder.