– Turneringen er viktig både for barna og de voksne

Til helgen arrangeres høstens store barneturnering i Blåbyhallen.

To fornøyde spillere under en tidligere turnering i Blåbyhallen. 

Nyheter

Hver høst de siste årene har Sortland IL vært arrangør av regiones største fotballturnering for barn opp til 12 år.

Les også: Slik skal Sortland hevde seg i ny 3. divisjon

Over 1.000 barn

Lørdag og søndag skal 105 lag og over 1.000 barn i aktivitet.

– Det er ekstra artig at det er lag påmeldt fra hele hålogalandsregionen. For barna er det morsomt å møte andre lag som de ikke er vant med å møte i de lokale turneringene, sier nestleder Håvard Hamansen Wallstad i Sortland IL i en pressemelding.

Han mener dette er en viktig helg også for de voksne.

– Høstturneringen i Blåbyhallen er noe alle i idrettslaget gleder seg veldig til. Denne turneringen er viktig for barna våre, men turneringen er også viktig for oss foreldre, sier turneringsansvarlig Ann-Cathrin Stafseth.

Les også: – Laginnsatsen viktigere enn personlig prestasjon

– Kjempemoro

Alle foreldre i Sortland IL som har barn med på lagene, er med på å arrangere.

– Hvert år møter vi så mange positive og glade foreldre som synes det er kjempemoro å bidra på denne måten. De voksne blir bedre kjent med hverandre og med barna, samt at de får to dager fylt med mye idrettsglede.

Det er mye som må gjøres både i forkant, underveis og i etterkant av helgen.

– Uten foreldrenes innsats hadde ikke en slik turneringene vært mulig for idrettslaget å gjennomføre. Idrettslaget og barna i klubben er veldig heldige som har så mange dyktige voksne, sier Stafseth. 

Stafseth og Hamansen Wallstad håper mange tar turen innom Blåbyhallen.

– Vi håper mange tar turen innom Blåbyhallen i helgen å for å oppleve ekte idrettsglede og mye fotballmoro. Foreldre, besteforeldre, tanter og onkler er hjertelig velkommen. Det er lite som er så motiverende og morsomt for barna som å ha god støtte fra sidelinja når de spiller kamp. Vår oppfordring er at alle som kan, stikker innom og ser på.