Landstrykere til Hadsel

I helga vises Hamsuns triologi om August på scenen i Hurtigrutens Hus.
Nyheter

Søndag er kommer den kjente forestillingen «Landstykere» til scenen på Hurtigrutens Hus.

Triologien om August står som en bauta i Knut Hamsuns forfatterskap og i nordisk litteratur. Denne gangen samarbeider riksteateret og Hålogaland teater sammen om forestillingen som skal vises rundt omkring i Norge.

Introduserer teateret

I forkant av forestillingen vil dramaturg Tine Thomassen holde en introduksjon til forestillingen som heter «visjoner, verdier og virkelighet». 

«August har seilt på de sju hav og har ideer det vesle samfunnet Polden i Nordland knapt har hørt om. Fra å vært en liten jordbruksbygd med fisk som primærnæring, bygger August Polden opp til et lite bysamfunn, med villastrøk, post, bank og fabrikk. August er entreprenør og redningsmann, men også storskrøner som er mer opptatt av spillet enn resultatene. I kjølvannet av prosjektene han setter i gang følger det store problemer for dem som lot seg rive med»,  står det i pressemeldingen.

Humor og varme

Hamsuns klassiker handler om å bygge en framtid og et liv. På Riksteatret presenteres historien med mye humor og varme av et ensemble bestående av ni skuespillere:  Eirik del Barco Soleglad, Marius Lien, Svein Harry S. Hauge, Guri Johnson, Rebekka Nystabakk, John Sigurd Kristensen, Trond Peter Stamsø Munch, Kristine Henriksen og Stein Winge.

Regissør er Ynge Sundvor og scenograf er Arne Nøst. De lagde forestillingen «Pan» sammen i 2009.