Se designbilder av de nye skipene

Hurtigruten har bestilt to ekspedisjonsskip designet av Rolls Royce.

Onsdag meldte Hurtigruten at deres to nye hybridskip blir døpt MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen.  Foto: Hurtigruten

Nyheter

Onsdag meldte Hurtigruten at deres to nye hybridskip blir døpt MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen.

Eget bassengdekk

De to skipene får tre restauranter med menyer som skal reflektere råvarene og maten på reisemålene. Og et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer.

– Vi setter en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i en pressemelding.

Les også: – Vi skal bygge de råeste ekspedisjonskipene verden har sett

– Vi tilbyr opplevelser

Skipene får store observasjonsplattformer på flere dekk slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Seks av ti lugarer vil få egen balkong: to av ti blir suiter, ifølge Hurtigruten.

– Vi tilbyr ikke cruise, vi tilbyr opplevelser. Derfor er dert viktig med løsninger og miljø som forsterker naturopplevelsene gjestene kan ta del i fra skipene og med skipene som flytende basecamp, sier Skjeldam.

Les også: – Se for deg å seile inn i Trollfjorden lydløst

Inspirert av natur

Hurtigruten melder i pressemeldingen at interiøret skal speile farvannene skipene seiler i. Designen skal preges av førsteklasses kvalitet, men samtidig være upretensiøs.

– Materialene skal være inspirert av naturen og hovedsakelig være norske. Eventyrhungrige gjester kan vente seg å være omgitt av blant annet granitt, eik og bjørk og ull.

Se galleri med designbilder øverst i saken.