Bøfjerding kåret til årets medieleder

Grethe Gynnild-Johnsen hedres for sin innsats som distriktsredaktør i NRK.

Grethe Gynnild-Johnsen hedres for sin innsats som distriktsredaktør i NRK.   Foto: NRK

Nyheter

Da Medienettverket torsdag hedret kvinnelige ledere i mediebransjen, gikk hovedprisen som årets kvinnelige leder til utflytta bøfjerding Grethe Gynnild-Johnsen. Hun er distriktsredaktør i NRK, med ansvar for alt av statskanalens produksjoner utenfor hovedkontoret på Marienlyst.

Juryen skriver i sin begrunnelse at hun har en av mediebransjens mest krevende jobber, med over 900 ansatte spredt over hele landet.

- Årets kvinnelige medieleder er en modig leder som ofte må forsvare bedriftens beslutninger og satsingsområder både internt og overfor lokalbefolkning og politikere, og hun står støtt i disse situasjonene. Hun oppleves som en synlig og tilstedeværende leder. Som personaleleder beskrives hun som omtenksom og omsorgsfull, en som husker folk, historier og navn. Hun er engasjert i menneskene hun møter, skriver juryen.

Gynnild-Johnsen hadde selv ikke forventet å stikke av med prisen. 

– Jeg er stolt, glad og overrasket, og så absolutt ikke den komme. Jeg er stolt av å jobbe i en organiasjon som hvor det systematisk arbeides med å løfte kvinner i lederstillinger. Det er fortsatt viktig å jobbe systematisk med det, sier hun til NRK.