Har fått inn første hus i pepperkakebyen

Innflyttingen i «Pepperkakebyen på Stokmarknes» er i gang. – Nå må bare pepperkakehusene strømme på. Vi har masse plass, sier Karin Bunes og Bodil Vestgård.

ET HUS Denne uka innflyttingen i pepperkakebyen på Stokmarknes. For å levere inn et bidrag må man kontakte Bodil Vestgård (t.v) eller Karin Bunes (t.h) som hjelper med å komme inn i pepperkakebyens lokaler. Alle bidragene plasseres i Eide-gården på Stokmarknes. Foto: Anja Elen Eikenes  Foto: Anja Elen Eikenes

Nyheter

I fjor satte Stokmarknes vel i gang en pepperkakekonkurranse i Eide-gården på Stokmarknes. Da fikk foreningen inn flere bidrag fra privatpersoner. Vinnerne i fjor var et pepperkakehus av Hadsel kirke og et av Markedsbrygga.

Nå ønsker velforeningen å gjøre pepperkakekonkurransen om til en tradisjon. Styret har delegert ansvaret til Karin Bunes og Bodil Vestgård.

Skoler og barnehager

I fjor ble pepperkakebyen stort sett bebodd av privatpersoner. Dette har damene bestemt seg for å gjøre noe med.

– Vi har sendt ut invitasjoner til barnehager, skoler, SFO og videregående skoler. Vi vet vi vil få inn flere pepperkakehus fra disse og fra privatpersoner, sier Bunes.

Invitasjonene ble sendt ut for en måned siden, slik at alle skal få tid og mulighet til å ha med pepperkakehusbygging i timeplanen.

Første mulige innleveringsdag var tirsdag denne uka. Da kom det inn et pepperkakehus fra Aspåsen barnehage. Videre vil nok husene strømme på når det er blitt advent og pepperkakebaking står på plakaten på skoler og i hjemmet, tror damene.

– Man lager pepperkakehus når det er tid for det, sier Bunes og Vestgård.

Les også: Vil fylle Ariblå med pepperkakehus

Kårer ikke det fineste

I fjor var ble publikum invitert til å kåre det fineste huset.

– Slik skal det ikke vær i år. Det skal ikke være om å gjøre å lage det fineste, man skal få delta på egne premisser.

Det blir blant annet kåret «folkets favoritt». Det vil også trolig bli trukket ut en tilfeldig vinner fra alle bidragene. Premiene varierer fra kinobilletter til godteri og penger.

– I fjor var det så fine bidrag at en del folk mistet motet og ikke ville delta. Jeg vil ikke rette kritikk til de som lager så fine pepperkakehus, men vi vil i år dele ut flere premier på ulike premisser. Man må delta med de evner man har.

– Hvorfor lager dere en slik pepperkakeby?

– Vi så hvor bra det ble i fjor og ville videreutvikle det. Vi vil skape julestemning i byen vår laget av barn og voksne.

Og det er ikke kamp om plassene.

– Trenger vi mer plass, så lager vi plass.