Fem millioner italienere fikk se Vesterålen på tv

Forrige tirsdag kunne 5 millioner italienske tv-seere oppleve Vesterålen på statlig, italiensk fjernsyn.

Blant annet dette perspektivet fra Vesterålen fikk italienske tv-seere se i forrige uke.  Foto: Skjermdump fra Radiotelevisione Italiana (RAI)

FORNØYD: Reiselivssjef Astrid Berthinussen i Vesterålen reiseliv.  Foto: Gaute Bergsli

Nyheter

Den kjente fotografen og filmskaperen Eugenio Manghi besøkte Vesterålen flere ganger i 2015 og 2016 for å lage dokumentarinnslaget for Italias allmennkringkaster Radiotelevisione Italiana (RAI).

Programmet ble vist på kanalen for fem millioner seere forrige tirsdag.

Les også: Alsvågværing ny reiselivsdirektør

Mølje og Bleik

Det var i det to og en halv times lange programmet «GEO & GEO» at de siste 20 minuttene var viet til «Il grande nord», et innslag i hovedsak filmet i Vesterålen.

Innslaget var viet til å vise kulturen, årstidene og kontrastene i naturen, skriver Vesterålen reiseliv i en pressemelding.

Manghi hadde blant annet besøkt og filmet Bleik, Dverberg kirke, såpeproduksjon på Alveland, vesterålsk mølje og tradisjonskost på Fargeklatten Veita og samisk kultur hos en for anledningen dubbet Laila Inga ved Inga Sámi Siida.

Les også: I Vesterålen for å få nye ideer til reiselivsnæringa i Monchegorsk

Berømmer reiselivsaktørene

Det var Daniele Zanoni fra Hvalsafari AS som var vert og pådriver for besøket fra Italia.

Reiselivssjef Astrid Berthinussen skryter av sine medlemmer i Vesterålen reiseliv.

– Reiselivsbedriftene står på og jobber sammen for å markedsføre både seg selv og Vesterålen. Dette er positivt og vi vil berømme de flotte reiselivsaktørene i regionen. Vi ser her resultater av godt samarbeid.

Sammen med NordNorsk reiseliv og Innovasjon Norge arrangerer Vesterålen reiseliv et 20-talls TV-, presse- og visningsturer i året, og dette innslaget er et resultat av denne typen markedsføring som gjøres for å fremme Vesterålen som destinasjon, melder Vesterålen reiseliv.

Innslaget på RAI om Vesterålen og «Il Grande Nord» kan sees mot slutten av sendingen her.