Kong Harald fikk motorproblemer

Hurtigruteskipet Kong Harald fikk motorproblemer utenfor kysten av Finnmark natt til fredag, men ingen ble evakuert fra fartøyet som gikk for egen maskin.
Nyheter

– For vår del er situasjonen avklart når det gjelder skipet. Nå er det Kystverket som har tatt over ansvaret. Skipet hadde motorutfordringer nord av Nordkinn-halvøya i uværet, sier redningsleder Thomas Ringen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

Føre var

Etter å ha blitt varslet av sentralen, iverksatte politiet et større beredskapsapparat som kunne settes inn dersom situasjonen skulle forverre seg

– Vi besluttet å sette stab og varslet tilgjengelige ressurser på land for å være forberedt på å støtte Hovedredningssentralen dersom situasjonen skulle forverre seg. I lys av værforholdene valgte politiet å være føre var for å kunne håndtere en forverret situasjon, sier visepolitimester Trond Eirik Nilsen i Finnmark politidistrikt.

Direkte til Tromsø

Problemene oppsto da motorkraften om bord ble svekket tidlig natt til fredag i den sterke stormen.

– Det var dramatisk en liten stund, men passasjerene var aldri i noen fare, sier pressemedarbeider Geir Mortensen i Hovedredningssentralen til iFinnmark.

Hurtigruteskipet er nå på vei inn til Honningsvåg. Nå ligger Kong Harald i le av vinden, men båten vil gå direkte til Tromsø, opplyser kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten.

Anløpet mellom Honningsvåg og Tromsø blir dermed kansellert fredag morgen som følge av hendelsen.