Det er den Kulturelle Skolesekken som har gitt Figurteatret i Nordland oppdraget med å sende forestillingen Table Manners ut på turne. Det skal resultere i 24 forestillinger i fylket utover vinteren, fordelt på 20 skoler og 1.700 elever.

Neste søndag spilles forestillingen på Kulturfabrikken på Sortland, står det å lese i en pressemelding.

Les mer om Skolesekken og se hele turneplanen her.Table MannersForestillingen handler om en såkalt ensom mann som åpner dagens ferske avis, og ut velter alle verdens plager.

Sorg, krig, mennesker på flukt, fattigdom og kriminalitet kaster seg over vår anti- helt og jakten er i gang. Kan han redde dagen eller kun forbli en passiv observatør?, heter det i pressemeldingen.

- Høyaktuelt og rørendeI omtalen fra skolesekken heter det videre at Table Manners er en høyaktuell, rørende og bisarr forestilling som spilles uten ord, men med både humor og svartsyn, på en leken og underholdende måte rundt et bord fullt av tekniske finurligheter og overraskelser.

Table Manners er produsert av NITWIT i samarbeid med Figurteatret i Nordland. Den nederlandske soloartisten Rutger Buiters står bak NITWIT.  Buiter er kjent fra suksessforestillingen Vindstille og flere forestillinger med det nederlandske teaterkompaniet Vis à Vis.