AUF vil utsette oljeavgjørelse

Oslo (NTB): I kampen for fullt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, lanserer AUF sitt eget kompromissforslag, som de håper danker ut forslaget som støttes av partiledelsen.

UTSETTER AUF vil utsette avgjørelsen om konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Bildet viser Reine i Lofoten.  Foto: Marianne Løvland, NTB/Scanpix

Nyheter

AUF-leder Mani Hussaini har varslet at ungdomspartiet vil kjempe med nebb og klør mot kompromisset til programkomiteen, hvor man går inn for droppe konsekvensutredning av Vesterålen, Senja og den nordlige delen av Lofoten, men konsekvensutrede den sørlige delen av Lofoten– Nordland 6.

I et intervju med VG , sier Hussaini at AUF kommer til å legge fram sitt eget alternative forslag til kompromiss på landsmøtet i april. Målet er at det ikke blir åpnet for konsekvensutredning i noen av de betente områdene.

– AUFs prinsipielle standpunkt er varig vern av områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Men ledelsen i AUF og sentralstyret har bestemt seg for å være litt pragmatiske, i håp om at forslaget får flertall. I stedet for å stå på varig vern på Ap-landsmøtet i april, vil vi fremme et forslag hvor vi foreslår at vi venter i fire år med å avgjøre om området skal konsekvensutredes, sier Hussaini.

Sentralstyret i Ap har denne uken gått inn for programkomiteens forslag. (©NTB)