Mannen er tiltalt for overtredelse av straffelovens for å ha stjålet gjenstander som tilhører andre, med forsett om å skaffe seg uberettiget vinning ved å selge, forbruke eller på annen måte tilegne seg den.

To av forholdene anses som å ha liten straffskyld, fordi det gjelder ubetydelig verdi, mens ett av forholdene anses som grovt på grunn av betydelig verdi, samt at det av andre grunner var av særlig farlig eller samfunnsskadelig art.

Stjal fra sykehus

Det grove forholdet gjelder tyveri av videokonferanseutstyr som videoprosjekter og to webkamera til en samlet verdi av 90.348 kroner fra et møterom i Nordlandssykehusets lokaler i Bodø, i september 2016.

Tyveriet anses som grovt, blant annet på grunn av at utstyret brukes i forbindelse med behandling av syke mennesker, samt at utstyret har en høy verdi. Det kommer frem i tiltalebeslutningen.

Tok mobil fra begravelse

Mannen er også tiltalt for å ha brutt seg inn på Andenes veterinærkontor, i april 2016. Han skal, ifølge tiltalen, ha boret et hull i vinduskarmen, ført et rør inn i hullet, og klart å vri låsearmen i vinduet slik at det lot seg åpne, ved hjelp av dette røret.

I samme periode skal han ha stjålet en iPhone 5s mobiltelefon til en verdi av omtrent 6.000 kroner, fra en privat veske som befant seg i sakristiet i Andenes kirke, i forbindelse med en begravelse.

Han er også tiltalt for å, i samme periode, ha brutt seg inn i et treskap på forkontoret til Andenes helsesenter, der han har stjålet nøkler, et Coop Prix kundekort, samt en helseradio.

Stjal drikk til 22 kroner

Mannen er også tiltalt for å ha stjålet en Yt drikk, til en verdi av 21.90 kroner, fra en dagligvarebutikk i Oslo, i juli i fjor.

Saken skal opp for retten over to dager i mai i år.

Mannens forsvarer, Hanne Elise Skare, er opptatt i retten i dag, og derfor ikke tilgjengelig for en kommentar.