De omtrent 900 kvadratmeterne med kontorer er 500 kvadratmeter enn det Mattilsynet brukte på Sortland før samlokaliseringen og innflytningen i de nye lokalene. Regiondirektør Harry Pedersen er fornøyd med besparelsen.

– Det betyr blant annet mindre oppvarming og mindre renhold, sier han.

– Det er et klassisk vinn-vinn-konsept.

Fra sjefskontor til pult

Selv har direktøren flyttet fra et stort lederkontor, til nå å ha en pult i et åpent kontorlandskap. Han sier at det er en stor overgang, men er samtidig fornøyd med den nye løsningen.

43 arbeidsstasjoner er nå i åpent landskap, men de ansatte har tilgang på roligere fasiliteter på de mange møte- og multirommene.

Se alle bildene fra de nye lokalene.

I tillegg har de ett stort beredskapsrom, som også fungerer som stort møterom, der staben kan samles ved en krise.

– Vi har gjort dette med hensikt, og fått et konsept som er rettet mot framtida, sier Pedersen.

Stor skepsis

Direktøren medgir at det var stor skepsis i forkant av flyttingen, både på Sortland og ellers i Mattilsynet. De andre kontorene til Mattilsynet skal også fornyes etter hvert.

– Det er jo naturlig. Åpent landskap klinger ikke godt i alle ører, spesielt når man har vært vant til egne kontorer, sier Pedersen.

– Men vi har fått til ei løsning der funksjonene harmoniserer, legger han til.

Arbeidet med nytt kontor startet da leiekontrakten på de gamle lokalene gikk ut. Da fant Mattilsynet ut at det var på tide å tenke nytt. Løsningen ble å gå bort fra tradisjonelle cellekontor.

– Vi må være nytenkende. Ingenting her er tilfeldig, sier Pedersen.

Konsentrerer seg bedre alene

De ansatte har hele tiden fått komme med innspill underveis, og lederne ved de ulike avdelingene har deltatt i en arbeidsgruppe som har sett på utformingen.

Det er samhandling mellom de ansatte som har stått i fokus. Nå finner folk en kollega de kan kommunisere med, like ved siden av seg.

Yvonne Bakken og Erna Sommerhaug, som jobber med fiskehelse, er fornøyd med de lyse og fine kontorene. Nå sitter de sammen og kan enkelt kommunisere.

– Men jeg må si jeg synes det er greit med multirommene. Jeg konsentrerer meg mye bedre der, enn her sammen med Yvonne, sier Sommerhaug og ler.

Skjermer arbeidsstasjonene

De nye lokalene er laget etter «Ringer i vann»-modellen, der støyende elementer er plassert nært innganger, og slik at rommene danner en buffer mot de rolige arbeidsarealene. Pedersen håper lokalene nå er skodd for de neste ti årene.