- Vi er på riktig vei, men per nå er det ingenting som er konkret, opplyser politioverbetjent ved Sortland lensmannskontor, Geir Bendiksen til VOL.

Han forteller at politiet har fått inn flere tips og observasjoner som de jobber med.

- Det har kommet inn opplysninger, både når det gjelder spor og tips om biler som vi sjekker ut og undersøker. Vi bruker mye ressurser på å løse disse sakene, understreker han.

Mulig sammenheng - Vi mistenker at mobile vinningskriminelle fra Litauen står bak Politiet har startet etterforskingen av tyveriet hos Vesterålen Marine og Fritid AS i i Bø, der det ble stjålet påhengsmotorer for 800.000 kroner.

Mens påhengsmotor-tyveriet i Bø fant sted natt til mandag, skjedde dekktyveriet hos Vesterålen Bil en dag senere. I sistnevnte tilfelle ble det stjålet dekk og felger for flere hundretusen kroner. Spørsmålet er om det kan være en sammenheng mellom de to tyveriene. Bendiksen tror ikke det.

- Jeg synes det er vanskelig å sette de i sammenheng. Dekktyveri er såpass sjelden. Påhengsmotor-tyveri, eller lignende brekk, er ikke det. For litt siden var det et dekktyveri i et boligfelt på Sortland der det ble stjålet for store verdier. Selv om det bare blir en hypotese, er det større sannsynlighet for at det er sammenheng mellom de to dekktyveriene, utdyper Bendiksen.

- Men det kan jo tenkes at brekkene i Bø og på Sortland er utført av samme bande, eller organisasjon, men som kjører rundt i forskjellige biler, legger han til.

Østeuropeisk tyveri Påhengsmotorer stjålet på Sortland Politiet ønsker tips om mistenkelige varebiler.

Politiet holder fast på teorien om at påhengsmotortyveri er utført av østeuropeere.

- Vi er ganske sikre på at det er et typisk østeuropeisk tyveri. Men det betyr ikke at de kjører rundt i biler som har østeuropeiske skilt. Det kan like gjerne være snakk om en norskregistrert bil, sier han.

Trenger tips Politiet har to teorier om hva som skjedde etter tyveriet Gjerningspersonene som fikk med seg flere påhengsmotorer fra i Bø mandag, er fortsatt på frifot.

Politiet er fortsatt svært interessert i tips i forbindelse med de to tyveriene. Bendiksen har tidligere fortalt til VOL at han synes det vil være merkelig om ingen har sett noe som helst på veiene i Bø natt til mandag. Han er av samme oppfatning når det gjelder dekktyveriet på Sortland.

Politiet gikk fredag ut med bilder av biler som de ser i sammenheng med tyveriet i Bø.

- Noen må ha gjort en eller annen observasjon utenfor Vesterålen Bil klokken ett til klokken seks-syv om morgenen natt til tirsdag. Disse observasjonene er vi veldig interessert i. Det kan jo hende at noen har sett noe, eller sitter på opplysninger som de egentlig ikke er klar over at de har, presiserer Bendiksen, og sikter til mistenkelige varebiler med norskregistrerte skilt.