Han var en av de som reagerte kraftig på at Widerøe kuttet 09:22-ruta fra Stokmarknes Lufthavn Skagen til Bodø fra 1. april, og erstattet den med en avgang 07:15. Mens den nye avgangen vil frigjøre flere seter, da den flyr opp fra Bodø og lander på Skagen for så å gjøre vendreis til Bodø, mente mange at den ville skape problemer for de som skal på møter og sykehusbesøk i Bodø.

– Jeg synes det er fantastisk at de nå lytter til oss som bruker ruta og endrer seg. Ideelt sett, skulle jeg sett at det var 09:22 som ble opprettholdt, men nå skal vi ikke tvære med detaljer, sier Pedersen.

Bø-ordfører Sture Pedersen: Kritisk til at 09:22-avgangen Skagen-Bodø forsvinner Fra 1. april forsvinner 09:22-flyet fra Stokmarknes Lufthavn Skagen-Bodø. Det frustrerer Bø-ordfører Sture Pedersen. – Skulle vært på banen tidligere

Pedersen er imidlertid kritisk til at Vesterålen ikke var på banen tidligere.

– Vesterålen Regionråd burde informert om rutendringen til andre i Vesterålen. Siv Aasvik sa til meg da jeg kontaktet henne etter jeg snakket med dere i VOL at Vesterålen Regionråd var informert om ruteendringene, men at hun så på det som bra siden Skagen fikk flere seter. Det reagerte jeg på. For endringen vil gå ut over de som bor i kommunene rundt Hadsel og ikke minst de som skal på sykehusbesøk i Bodø, sier Pedersen og fortsetter.

– Derfor mener jeg Vesterålen Regionråd langt tidligere burde vært på banen og ivaretatt interessene til kommuner som Bø, Øksnes og Andøy.

Nordland Frp i sin resolusjon - Utvid Skagen flyplass Tidsriktige og gode kommunikasjonsløsninger er helt avgjørende for bosettingsmuligheter og for eksisterende og nytt næringsliv i Lofoten og Vesterålen. Aasvik også fornøyd

Hadselordfører og regionrådsleder Siv Dagny Aasvik er også fornøyd.

– Det er bra at Widerøe lytter til ønskene fra lokalpolitikerne og innbyggerne som har engasjert seg i saken.

På kommentarene fra Pedersen, sier hun diplomatisk.

– Sture er en en del av regionrådet og har på lik linje med flere ordførere engasjert seg i saken.

Hun sier videre at Flyplassutvalget som er nedsatt av regionrådet ble oppmerksom på endringene nå nylig.

– Vi hadde planlagt å få opp Widerøe til møte neste gang utvalget har møte for å diskutere rutetilbudet i sin helhet, slik at dette har allerede blitt tatt tak i, sier hun.

Positivt

Aasvik ser også flere positive aspekter med rutetilbudet.

– Vi må også ha med oss at det ser ut til at det er flere positive endringer i tilbudet, blant annet at vi nå får en kveldsavgang som vi har manglet til Bodø. Det som vi må gå inn i er om det blir totalt flere eller færre seter totalt fra Skagen når vi må dele fly med passasjerer fra Leknes også. Dette er noe Flyplassutvalget vil gå nøye inn i, sier hun.