Etter 10 uker med fall:

Nå går lakseprisen opp igjen

Etter 10 uker med jevnt fall, steg lakseprisene kraftig i forrige uke.

STIGER IGJEN: Etter 10 uker med fall steg lakseprisene i forrige uke.  Foto: Bilde: SSB

Nyheter

Det viser blodfersk statistikk fra SSB.

I alt ble det eksportert 15.294 tonn fersk laks og 629 tonn fryst laks i forrige uke. Eksportørene fikk i gjennomsnitt 61,98 kroner kiloet for den ferske laksen og 65,39 kroner kiloet for frossenlaksen. Dermed steg prisen på fersk laks med 6,2 prosent fra uke 10. Prisene på frossen laks falt med 2,2 prosent fra foregående uke. I uke 11 var prisene på fersk laks 7,1 prosent høyere enn i samme uke i fjor. Prisene på frossen laks var hele 23,9 prosent høyere.

I forrige uke ble det eksportert to prosent mindre fersk laks enn i uke 10, og 62,5 prosent mer frossen laks. Flere av oppdrettsbedriftene slakter fisk for tiden. De får med seg den pene prisoppgangen.