Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft, har de siste ukene engasjert 25.000 mennesker rundt om i landet. Torsdag hadde det innsamlede beløpet passert 44 millioner kroner.

373.086 kroner av disse har russen i Vesterålen alene samlet inn via Vipps, digitale innsamlinger og bøsseaksjoner.

Knallresultat fra vesterålsrussen

Kreftforeningen er imponert over innsatsen til russen i Vesterålen.

– Det er utrolig hyggelig å se hvor motiverte og helhjertet russen i Vesterålen har engasjert seg i aksjonen. Dette er rett og slett tidenes Krafttak mot kreft i Vesterålen, sier generalsekretær Anne Lise Ryel og distriktssjef Randi Børresen i Kreftforeningen i en epost til VOL.

* Hadsel videregående skole sin avdeling på Stokmarknes, med Ida Sundbakk i front, ledet 43 bøssebærere som totalt samlet inn 122.825 kroner.

* 27 bøssebærere fra Andøy videregående skole, med Vilde Berg-Olsen i front, samlet inn 43.813 kroner.

* Andreas Hjellbakk ledet 96 bøssebærere ved Sortland videregående skole som til slutt leverte 206.448 kroner til kreftsaken.

Pris til Sortland

Sortland-elevene blir hedret for sin innsats, og er kåret til fylkets mest engasjerte skole i innsamlingsaksjonen. De får tildelt den såkalte gullminibøssen fra aksjonen.

– Suverent er et dekkende ord, sier Kreftforeningen om Sortland-elevenes innsats.

– Vi vil også rette en stor takk Jan-Eirik Olen og Andenes IL, som år etter år er med å støtter aksjonen, legger de til.