Folkeaksjonen Oljefritt LoVeSe:

Organiserer seg i Rogaland

Folkeaksjonen Oljefritt LoVeSe drar nærmest til løvens hule når de inviterer til stiftelsesmøte for et nytt lokallag i Stavanger, i hjertet av Olje-Norge.

  Foto: Helge Hansen/NTB Scanpix

Nyheter

Organisasjonen er imot oljeleting i Lofoten, Vesterålen og Senja, ofte omtalt som LoVeSe, og allerede før møtet i Stavanger i slutten av måneden, skal initiativtakerne i aksjon når Arbeiderpartiet samler seg til landsmøte i helgen. De tror Ap sitter på nøkkelen til vern i nord, skriver Stavanger Aftenblad.

– Arbeiderpartiet er vippepartiet. Derfor stiller vi sterkt på landsmøtet deres i Oslo i morgen, for å overbevise flest mulig, sier leder Hans Dahle Kvadsheim i Natur og Ungdom Rogaland og Jasmin Alimari i Naturvernstudentene i Stavanger. Etter en svipptur til hovedstaden, skal de fortsette oljekampen på hjemmebane, og det er ingen enkel oppgave,

– I oljehovedstaden møter vi sterkere motstand enn andre steder, sier Kvadsheim.

– Samtidig ser vi tydelig at engasjementet og motstanden mot oljeutvinning i Lofoten øker, også i Rogaland. Det er på høy tid med et eget lokallag, sier Alimari.

Naturvernforbundets leder Silje Ask Lundberg og Wenche Cummings fra Folkeaksjonen er hovedinnledere på stiftelsesmøtet på Sølvberget Kulturhus 27. april.

(©NTB)