VOL har i flere vendinger skrevet om problemet med  pirattaxivirksomhet.

Les også: – Kan bidra til kroken på døra for taxinæringa

Les også: – Vi vet hvem de er

Norges Taxiforbund mener sider som «Sjåfør Vesterålen» har utviklet seg til piratvirksomhet og at denne virksomheten på sikt kan bety kroken på døra for taxinæringa. De etterlyste mer engasjement fra politiet.

– Problemet er at det er vanskelig å bevise rett og slett. Vi er kjent med problemet, også gjennom sider som «Sjåfør Vesterålen», men jeg er ikke medlem av en slik gruppe og selv om jeg hadde vært det ville det vært vanskelig å bevise.

Drosjesjåførene vil piratvirksomhet til livs: – Vi vet hvem de er og er klare for å samarbeide med politiet Gjennom sider som «Sjåfør Vesterålen» tjener flere personer penger på å frakte andre i Vesterålen. Taxinæringa kaller det piratvirksomhet og vil nå ha politiet på banen for å få bukt med problemet. – Si fra

Håvard Larsen i Sortland Taxi sa i påsken til VOL at de vet hvem piratsjåførene er og at de gjerne vil samarbeide med politiet for å få en bukt med problemet. Hagen på sin side mener det da kanskje ville være på sin plass å gi infoen videre til politiet.

– Om de eller andre vet hvem det er som driver med slik virksomhet, så må de kontakte politiet. Da kan vi se hva vi kan gjøre opp mot problemstillingen.

Atle Hagtun i Norges Taxiforbund: – Sider som «Sjåfør Vesterålen» kan bety kroken på døra for taxinæringa Atle Hagtun i Norges Taxiforbund er kritisk til den stadige utbredelsen av sider som «Sjåfør Vesterålen» som tilbyr et rimeligere alternativ til drosjer i Vesterålen. – Strenge straffer

Samtidig oppfordrer Hagen folk til å bruke sunn fornuft.

– Ikke bruk slike tilbud. Gjør man det støtter man opp rundt svart økonomi.

Til sjåførene som betegnes som piratsjåfører, sier Hagen.

– De bør være klar over at det de driver med er ulovlig og at straffene er strenge. De kan straffes med blant annet bøter og førerkortbeslag, sier han.