Tirsdag formiddag var Kvinne (39) den første til å forklare seg av de to gjenværende tiltalte. Aktor innledet utspørringen med å få høre Kvinne (39) forklare hvordan hun og Mann (29), som skal være gift, kom i kontakt med den tredje tiltalte, Kvinne (28).

Mann (28) forklarte seg i retten mandag: Hevder at han ikke kjenner til svindelen

– Jeg visste om [Kvinne (28)] fordi hun hadde hatt et forhold til broren min. Hun ringte til meg en dag og spurte om veien til oss, fordi hun hadde fått beskjed om at hun kunne være hos oss. Jeg sa at hun bare skulle komme, så skulle vi ta det derfra, forklarte Kvinne (39), som videre sa at de bodde i Harstad i denne perioden.

Dette er saken: Lurte menn til å overføre penger til reise og hotell

Kvinne (28) skal deretter ha blitt der for en periode. Ifølge forklaringen skal Kvinne (28) i perioder ha bodd i hybelleiligheter, men at de så flyttet sammen, alle tre.

Husker lite av avtalene

Kvinne (39) fikk en rekke spørsmål om de ulike fornærmede mennene i saken, hvor godt hun kjenner dem, og hvilken kontakt hun har hatt med dem. Noen husker hun ikke å ha hatt kontakt med, andre husker hun, men ikke hvordan kontakten oppstå. Noen har hun pratet mye med, på telefon, meldinger og facebook, ifølge forklaringen.

– Det er svart på hvitt at jeg har pratet med han, men jeg husker det ikke, svarte hun aktor, på spørsmål om hun har hatt kontakt med en navngitt person blant de fornærmede.

En annen av de fornærmede husker hun å ha pratet mye med da moren hans døde.

– Så ble det snakk om arven han skulle få, og at jeg da skulle få låne penger. Når han fikk pengene tilbake, var ikke så nøye for han, for han hadde nok, sa Kvinne (39).

Les også: Advokat: – Kvinnen har erkjent skyld

Denne fornærmede har forklart i avhør til politiet at han lånte de tiltalte 100 000 kroner til en hytte. Kvinne (39) medga i retten at det har vært prat om en hytte, men at hun ikke kjenner til den hytta han har nevnt. Hun forklarte videre at hun husker lite av hvilke avtaler som ble gjort.

– Jeg husker jo at jeg lånte pengene, men ikke til hytte. Jeg husker ikke at det ble gjort avtale om noen sum, forklarte hun.

Har hatt mange profiler

Hun skal ikke ha fortalt de mennene hun hadde kontakt med at hun var gift.

– Var det noen grunn til det? spurte sorenskriver Hans Edvard Roll i retten.

– Nei. Det har jeg faktisk ikke tenkt noe over, svarte Kvinne (39).

Les også: – Brukte nesten 600 000 kroner på internettspill

Kvinne (39) forklarte videre at hun har hatt mange ulike facebookprofiler, uten at hun vet hvor mange. Hun hevder at alle skal ha stått i hennes navn. I svindel-saken er det brukt en rekke ulike profiler, og Kvinne (39) mener at det er Kvinne (28) som har opprettet de falske profilene.

Fra sin egen forsvarsadvokat, Are Ståle Johnsen, fikk Kvinne (39) spørsmål om hun har lurt noen.

– Til de fleste jeg har fått penger fra, har jeg skrevet klart og tydelig at det har vært snakk om lån av penger. Det har ikke blitt satt noen dato for tilbakebetaling, svarte hun.

– Jeg skulle ønske at de meldingene lå i sakspapirene her, for jeg vet at jeg har sagt det, la hun til.