Lars Iversen og Kristin Oxlund fikk søndag morgen en telefon fra en av naboene som kunne fortelle at gressklipperen deres var smadret utover veien i småbiter. Iversen og Oxlund lurer på hva som har skjedd med gressklipperen, og la dermed ut et innlegg på Facebook for å høre om noen hadde tips i saken.

Stor respons

Etter at innlegget ble publisert, har det blitt delt på ulike Facebook-sider. Responsen har vært stor, og mange tips har kommet inn.–Vi la ut et bilde av den knuste gressklipperen og spurte om noen hadde tips i saken. Da var det flere som tok kontakt med ulike tips om hva de hadde sett.

Familien mener de har fått inn nok tips til å skjønne hvem synderen er. I en kommentar i Facebook-innlegget de la ut, skrev Oxlund at de kom til å politianmelde hvis de skyldige ikke tok kontakt.–Vi hadde ønsket at de som gjorde dette skulle ta kontakt, slik at vi fikk ordnet dette på en grei måte. Vi har gitt dem en sjanse til å komme og forklare, og til å gjøre opp for seg, men nå kommer vi til å politianmelde, forklarer hun.

Ikke et uhell

Iversen legger til at de er helt sikre på at dette ikke var et uhell.

– Hvis klipperen hadde blitt kjørt over bare en gang, og dette var et uhell ville den ikke sett slik ut. Halve gressklipperen ble også flyttet 200 meter bort ved innkjørselen til en annen nabo. Gjerningsmennene er sett, og observert av naboer, forteller han.

15 tusen kroner

Klipperen som er knust er en såkalt automover. Dette er en gressklipper som går av seg selv. Prisen på en slik klipper ligger mellom 13-15 tusen kroner.

– Det økonomiske tapet er ikke det vi tenker mest på. Det er jo en mulighet å ta det på forsikringen, men det er ikke ønskelig fra vår side.

Bob er borte

Gressklipperen hadde lille Eleah, på snart 3 år, gitt navnet Bob.– Den som kjenner mest på sorgen er nok Eleah. Hun har allerede begynt å spørre etter en ny Bob, sier foreldrene, som ikke legger skjul på at det muligens vil komme en Bob 2.