Vedtok ikke forelegg etter nattebråk, må nå betale saksomkostninger i tillegg til boten

En mann fikk forelegg etter at politiet avla han et besøk i forbindelse med støy fra en fest, i 2015. Mannen godtok ikke dette, fordi han syntes at boten var for høy. Han måtte derfor møte i retten. Nå må
Nyheter

Det var naboen som først klaget over bråket, hvorpå politiet ringte mannen og ba han dempe musikken. På grunn av tidligere tilfeller av bråk på samme adresse, dro politiet dit.

– Da politiet ankom stedet hørte de støy, klare bassdunk og rop fra festdeltakere et stykke fra huset, heter det i dommen.

Festverten lovet å dempe musikken, men da dette ikke skjedde, dro politiet tilbake og avsluttet festen.

Boten mannen opprinnelig fikk, var på 8 000 kroner. Det var med strafferabatt, dersom boten hadde blitt vedtatt. Ved ikke vedtatt bot, anslås størrelsen på boten til 9 500 kroner. Siden det har gått nesten to år siden forholdet, får mannen en strafferabatt. Boten lyder derfor på 8 000 kroner, samt at han må betale saksomkostninger på 2 000 kroner.