–  Vi møttes bare for å få avklart hva vi gjør videre. Frem til nå har Hilde Ongstad blitt konstituert for tre uker av gangen, og så har vi måtte møttes hver tredje uke for å konstituere på nytt. Det vi har gjort nå er å si at hun er konstituert så lenge Roar Sivertsen er sykmeldt, sier Andersen som er fungerende regionrådsleder så lenge Siv Dagny Aasvik er på ferie.

– Dialog

–  Kan regionrådet leve med denne situasjonen over tid?

–  Vi kan ikke leve med denne situasjonen så mye lenger, nei. Jeg regner vi gjennom dialog med Roar Sivertsen enten i denne uken eller den neste vil få en bedre prognose på eventuell lengde av fraværet. Da vet vi kanskje mer om vi må gjøre det ene eller det andre fremover. Vi har ingen permanent løsning på plass i dag, sier han og legger til.

–  Heldigvis er det nå sommerferie og en litt roligere periode. Det hadde helt klart vært verre om det var høst og fullt kjør med budsjett og andre ting.

Unntatt offentlighet

Ongstad skal selv på ferie 1. august. Andersen sier at regionrådet må finne ei alternativ løsning når den tid kommer, om da ikke Sivertsen er tilbake i jobben innen den tid.

Årsaken til sykmeldingen er ikke kommet frem og er unntatt offentlighet. Det har i perioden etter sykmeldingen blitt utført en undersøkelse om arbeidsmiljø i regionrådet. Innholdet og resultatet i denne rapporten er også unntatt offentlighet.