Skaper film ut fra barns fantasi og ideer

I sommer reiser instruktørene Karoline Ellingsen og Synne Larsen rundt i Vesterålen for å holde filmkurs for unge.

  Foto: Filmfokus Vesterålen

Nyheter

Både Ellingsen og Larsen er fra Øksnes, og har fullført medie- og kommunikasjonslinja ved Hadsel Videregående skole i 2014. Siden da har de sammen holdt filmkurs for unge hver sommer.
– Det er veldig god stemning på kursene, og vi starter med å leke for å bryte isen. Det er barn med felles interesser, så hvis de ikke kjenner hverandre fra før, blir de fort kjent på kurset, sier Karoline Ellingsen.

Mange gode historier

Barn har ofte god fantasi og sitter inne med mange ideer.
– Det er morsomt å få være med på å skape noe ut ifra det. Man ser også at det ikke trengs mer enn en iPad eller telefon for å realisere det de har i tankene, sier Karoline.

Det er Filmfokus Vesterålen som arrangerer filmkursene. Tidligere har de hatt flere enkeltkurs, i tillegg til sommerkurs sammen med kulturkontorene sommeren 2016.

– Vi gjentar suksessen, og gir også i sommer aktivitetstilbud i sommerferien til barn og unge som er interessert i film. Kurset går over to dager, hvor deltakerne jobber med filmproduksjon fra idè til ferdig film, forteller Filmfokus Vesterålen i pressemeldingen.

Film til Laterna Magica

– Det beste med kursene er å se resultatene. Og de som er med sender ofte filmene inn til Laterna Magica. Da får de være med på hele opplevelsen med det å lage film, inkludert festen, sier Ellingsen.

Filmfestivalen Laterna Magica markerer 25 år i november.

– Vi håper at mange barn og unge leverer film til årets filmkonkurranse. Om man lager film på eget initiativ i sommer, eller deltar på noen av våre filmkurs, oppfordrer vi barn og unge til å levere filmen inn til Laterna Magica, forteller Filmfokus Vesterålen.

Kursene i Vesterålen er:

24. – 25- juli i Bø
26. – 27. juli i Øksnes
3. – 4. august i Andøy
5. – 6. august på Sortland