Finden har tidligere gjort prosjekter i Vesterålen, blant annet med Svein Spjelkavik, og dette er ikke første CD-design hun har gjort for Hellflower. Hun har tatt utdanning i faget illustrasjon på Norges Kreative Fagskole og Curtin University i Australia.

Foto: Privat

Ikke offentliggjort

EP’en er enda under produksjon, og Rikard Waltila i Hellflower kan ikke avsløre noe om når den kommer ut.– Vi har brukt Mona tidligere til å designe for oss, og vi har vært svært fornøyd, og vi er like fornlyd med designet hun har laget nå til den nye EP’en. Nå driver vi og planlegger hvordan vi skal slippe den, og alt blir offentliggjort så fort vi vet noe, sier han.

Bare andværinger

Det var ikke helt bevisst at det hele blir helt og holdent lokalt, men Waltila synes det er litt kult at alle er andværinger.– Vi har ikke egentlig tenkt over at EP’en blir helt lokal, ettersom at vi alle er fra Andøy. Men så lenge vi finner flinke folk lokalt så er det ikke vanskelig å spørre dem. Og Mona er veldig flink til de hun gjør, mener Waltila.

Slik ser coveret Mona Finden har designet til Hellflower ut. Foto: Hellflower/Mona Finden

– Gøy å få være med

Finden selv synes det er veldig gøy å ha vært med på designet til Hellflowers nye EP, og er veldig glad de er fornøyde med jobben hun gjør.– Jeg driver ikke egentlig med så mye design, men mest illustrasjon. Det har jeg egentlig drevet med hele livet. Jeg finner inspirasjon i folk, kunstnere, natur og planter, men det vises ikke på coveret til Hellflower. De var veldig nøye på hva de bestilte, og det synes jeg er supert. Det er bra når folk er konkrete på hva de ønsker, sier hun.

Kan flytte hjem

Finden bor i Oslo, men lengter noen ganger hjem til Vesterålen, men hun tror det enda blir noen år til hun flytter hjem om hun noen gang skal gjøre det.– Jeg gikk formgivning på Sortland, før jeg gikk videre med høyere utdanning i illustrasjon, og er nå bosatt i Oslo. Her har jeg fulltidsjobb ved siden av og har ikke promotert meg selv så aktivt, så vi får se hva jeg gjør videre framover med tanke på illustrering. Akkurat nå har jeg fullført et cover til en amerikansk bok for forfatteren Matt Youngmark, sier Finden.