Skattejakten.Live på Melbu:

– Vårt hovedfokus er på naturressurser

Søndag ettermiddag ankom Skattejakten.Live Melbu gjestehavn med sin seilbåt på 38 fot. – I kveld skal vi plukke søppel på strender i nærheten, forteller produsent Rolf-Ørjan Høgset.

Programleder under "Skattejakten.Live" Cathrine Montero Moen og gjesteprogramleder Daniel Bratterud.   Foto: Rolf-Ørjan Høgset

Nyheter

Skattejakten.Live er et TV- og underholdsningskonsept som baserer seg på å finne Norges største skatter, samtidig som de setter fokus på maritim forurensning.

– Hovedfokuset vårt er på naturressursene vi har her i Norge, der vi ønsker å ta vare på naturen og de ressursene vi har her i landet, sier Høgset.

Rolf-Ørjan Høgset, produsent under Skattejakten.Live.  Foto: Rolf-Ørjan Høgset

 

– Norge har mer å by på

De har også et underfokus som handler om det komersielle og reiseliv, og det er nettopp flotte steder og opplevelser det menes når de skal finne Norges største skatter.

– Norge har så mye mer å by på enn Trolltunga og Lofoten. Det ønsker vi å fremme, og er også årsaken til at vi reiser til litt mindre kjente steder, forteller han.

Konseptet er optimalisert for distribusjon og spredning via sosiale medier, hvor de legger ut videosnutter, streamer film og blogginnlegg.

– Det har variert litt hvor mye vi har streemet live, fordi at det gir mye, men kortvarig trafikk. Dermed lager nå litt flere tradisjonelle videosnutter med TV-kvalitet, som gir mer trafikk over lengre tid, forteller produsenten.

– Skal plukke søppel

Crewet, bestående av tre seilbåter og 11 personer, blir på Melbu til tirsdag morgen.

Høgset forteller at de er veldig opptatte av miljø, og poengterer at man må bevare de skattene vi har i Norge.

– Skal neste generasjon ha fisk i fjordene må vi gjøre noe.

Søndag kveld fra 19:00 skal Skattejakten.Live ut å plukke søppel på de lokale strendene i tettstedet sammen med lokale deltakere.

Aktiviteter i havna

Mandag formiddag vil Skattejakten.Live arrangere aktiviteter i havna.

– Der skal vi blant annet dykke, forteller produsenten.

Akkurat hvilket klokkeslett dette skal skje på er han usikker på.

– Jeg regner med at det kanskje blir i 10-tiden.

– Har vært tøft

Til nå har folkene som bidrar til konseptet reist på havet i litt over tre måneder, og vært innom mellom 30 og 50 steder.

Høgset legger ikke skjul på at det har vært noen tøffe måneder.

– Det har faktisk vært så trøft at jeg har mistet 3/4 av crewet mitt.

Varierende vær kombinert med det sosiale, at man lever tett på hverandre og at man ikke har fridager, har skapt noen utfordringer.

– Denne turen opp hit er den første med et crew på tre båter og eleve mann.

Høgset forteller at de blir liggende ved Melbu havn til tirsdag formiddag.