Det var reiselivsdirektør i Innovasjon Norge Bente Holm, som opprinnelig er fra Alsvåg, som stilte et spørsmål på Facebook i forbindelse med henvendelser fra journalister. Der stilte hun spørsmålet om hva som er den mest undervurderte destinasjonen i Norge, som ikke er helt oppdaget enda, men som er verdt et besøk. Hun ba også om begrunnelser.

Skyggen av Lofoten

Det kom inn mange svar på innlegget, og mange av svarene var Vesterålen. Resultatet ble ei liste på nettsiden til Visit Norway over noen av de forslagene som kom. Første kommentar på innlegget skriver Lisbeth Seppola, hvor hun begrunner med at Vesterålen er variert, vilt og vakkert og bør komme ut av skyggen til Lofoten.

Strand i Vesterålen på liste over de beste i landet

Hun ble også sitert i selve artikkelen på Visit Norway. Der blir både fjell, strender og hvaler også nevnt. Det er kun to plasser i Nord- Norge nevnt i artikkelen, og i tillegg til Vesterålen er dette Varangerhalvøya. Kystriksveien opp til Bodø blir også nevnt i lista over plasser i Trøndelag.

Stor respons

Holm var imponert over responsen på sitt innlegg.– Tusen hjertelig takk alle sammen. Det som startet med et spørsmål om tips til en journalist på onsdag (red.anm: for to uker siden.) har endt opp med å bli en skattekiste og et oppslagsverk til inspirasjon rundt områder i Norge som vi kanskje ikke var klar over, men som er et besøk verdt, skriver hun på sin Facebookside.

Bente Bratland Holm er ny reiselivsdirektør

Artikler gjennom sommeren

Det hele resulterte i at hverken hun eller journalisten som ba henne svare på spørsmålet om den mest undervurderte destinasjonen ikke e klarte å velge, og at spørsmålet dermed utgikk. De laget heller en helt egen artikkel med ti av forslagene som kom inn. Den ble publisert i forrige uke, og nå oppfordrer de folk til å komme med flere forslag.– Ved å gjøre det på denne måten skaper vi et engasjement som blir mer enn en artikkel på Facebook og vi minner de besøkende på at Norge er så mye mer enn det vi i utgangspunktet tror. Ønsker alle mine gode hjelpere en riktig god sommer - på kjent eller ukjent sted, skriver Holm på sin Facebookside.