– Det er fint å komme på et kurs og til en foredragsholder som fortsatt har barn i fokus. Det er mange like pedagogiske programmer, men akkurat dette med at ingen barn er like, er viktig, og ikke minst bra at noen har fokuset på, sier Liset, som var meget fornøyd med foredraget.

Kick-off

Oppvekstsjef i Sortland Erik Strand forteller at dette var en bra kick-off.

– Vi har samlet alle skoler, barnehager og alle de som jobber med barn og unge i Sortland kommune til en felles kursdag. Dette blir en slags kick-off på skoleåret og barnehageåret som starter nå på mandag.

Fokus på godt opplæringsmiljø

Foredraget og kursdagen er en del av en satsing Utdanningsdirektoratet har hatt gående i et halvt år og skal fortsette i et og et halvt år til.

– Det vi ønsker, er at våre ansatte nå på mandag starter med å ha fokus på å lage et godt opplæringsmiljø for barn i barnehage, barn og ungdom i skole og de voksne på voksenopplæringen, forteller Strand.

Strand fortsetter med at det er en fin mulighet til å samle alle de som jobber med barn og unge i Sortland.

Foredraget tok for seg blant annet mobbing. Vi spurte Strand om hvordan det er med mobbing i Sortland?

– Vi har undersøkelser og ser etter mobbing. Det er vanskelig å si at vi ikke har mobbing, og jeg tror at det dessverre aldri blir helt borte. Men vi skal være på – og lete etter problemet, slik at alle kan få et best mulig opplæringstilbud.

Gleding

Gleding var et ord som kom godt fram i foredraget til Siri Abrahamsen.

– Gleding er det motsatte av mobbing. Det er alt fra å ta folk på alvor til å gjøre dem glade og føle seg inkludert. Jeg jobber som foredragsholder og har skrevet en bok som heter «Gleding» og en bok som heter «Feiling», som nesten går ut på det samme. Mitt mål er at vi skal kalle det gleding og ikke anti-mobbing. Det er lettere for barn og forstå dette. Det handler om å være for noe og ikke mot noe.

Abrahamsen var veldig fornøyd med responsen på foredraget og var fornøyd med å komme til Sortland.

– Det var kjempefint å være her på Sortland. Masse fine og snille mennesker var til stede her, forteller hun.