Samtidig som han er engasjert i politikk, så vurderte han å stemme blankt, fordi han ikke visste hva han skulle gjøre. Det var det som fikk han til å lage en video der han snakker om ting han mener er viktig, og sendte det til Senterpartiet. Nå håper han på svar.

I videoen er det asfalt i Andøy og det å få ungdommer ut i jobb han snakker om.

– Jeg gjorde det fordi jeg mener det er viktig. Grunnen til at det ble Senterpartiet var fordi jeg ikke blir å stemme på noen av de andre partiene, sier han.

Han spesifiserer også at selv om det er Senterpartiet han har sent videoen til, så betyr ikke det at jeg stemmer på dem. Han har ennå ikke bestemt seg.

Ønsker gode veier

I videoen sier han at det er lagt noe asfalt på veiene i Andøy, men at det er flere plasser i kommunen at veien ikke holder stand.

– Vi har fått lagt litt asfalt her, men her er fortsatt mye dårlige veier. Fryktelig dårlig. Og det må vi gjøre noe med. Her på Andøy er det mye turister, og det er viktig at vi får veier som nå dagens standart. Og det gjø de ikke her. De er humpete, sporete, dårlige og faller fra hverandre, mener han.

– Veiene her er så dårlige at det kan være farlig, legger han til.

– Ungdom er fremtiden

Selv forteller han i videoen at han har gått to år på videregående skole, men ikke fullført vanlig løp.

– Ungdommen er fremtiden til Norge. Vi er nødt til å satse mer på ungdommene, jeg ønsker at et politisk parti ser på et system som kan gjøre det lettere for ungdom som ikke har fagbrev eller kompetansebevis å komme i jobb. Selv om man ikke har dette kan man være fantastisk flink i et fag og i en jobb. Hvis det finnes et system som gjør at man kommer inn i en bedrift og jobber noen år, så kan man ta fagbrevet gjennom bedriften når man er klar for det. Da blir det færre som bare sitter hjemme og venter på penger fra NAV. Vi må få flere ut i jobb, sier han i videoen. Han synes det er viktig at ungdommer kommer seg så tidlig som mulig ut i arbeidslivet.

Håper på flere svar

Bendik har ikke fått svar fra de han håper å få svar fra. Til nå er det SPs andrekandidat i Nordland, Siv Mossleth som har svart han.

– Vi vet at mange veier trenger vedlikehold. Derfor har vi foreslått at staten skal være med på et spleiselag på større fylkesveiprosjekter. Det vil gi mere penger til veiene. Senterpartiet vil gi flere elever på yrkesfag mulighet til fleksible utdanningsløp. Arbeid er viktig, så det er lett å skjønne at du er opptatt av at ungdommer skal finne en vei inn i arbeidslivet. Det går også an å begynne med å bli praksisbrevkandidat eller lærekandidat, svarer hun.

– Jeg har sett svaret og det var et greit svar, men det om ungdommer i arbeid har jeg hørt før. Jeg håper på svar i alle fall fra førstekandidaten også. Men jeg skjønner at jeg ikke har fått svar fra noen andre, fordi det er så travelt opp mot valgkampen, sier Bendik.